x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Circa 89% dintre cererile pentru instalarea sistemelor fotovoltaice au fost aprobate

Circa 89% dintre cererile pentru instalarea sistemelor fotovoltaice au fost aprobate

de Redacția Jurnalul    |    30 Dec 2022   •   16:15
Circa 89% dintre cererile pentru instalarea sistemelor fotovoltaice au fost aprobate

Circa 89% dintre cererile depuse pentru instalarea sistemelor fotovoltaice au fost aprobate, anunță ministrul Mediului, Tánczos Barna.

În total, 39.309 de dosare au obținut finanțare după ce toate dosarele depuse în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice au fost analizate de către Administrația Fondului pentru Mediu, a anunțat Tánczos Barna.

Beneficiarii obțin o finanțare de până la 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile, în limita sumei de 20.000 lei, pentru instalarea de sisteme de panouri fotovoltaice cu o putere de minimum 3kW.

„Finalizarea analizei dosarelor este un rezultat important având în vedere că AFM a s-a confruntat cu provocări majore în acest an, un număr mare de cereri de finanțare și multe programe derulate în paralel”, susține ministrul Mediului.

Conform acestuia, în 2023, instituția va descentraliza anumite programe, printre care și programul Casa verde fotovoltaice, și va crește capacitatea administrativă.

×
Subiecte în articol: mediu fotovoltaice tanczos barna