x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii A început distribuirea de dividende la SIF-uri. Ce s-a schimbat

A început distribuirea de dividende la SIF-uri. Ce s-a schimbat

de Daniela Ivan    |    16 Sep 2015   •   20:59
A început distribuirea de dividende la SIF-uri. Ce s-a schimbat

Toate SIF-urile dau dividende în acest an, însă banii nu mai vin acasă prin Poştă. Trebuie mers cu buletinul de identitate la banca pe care fiecare SIF  in parte a agreat-o.

SIF Muntenia virează dividendele prin Banca Comercială Română (BCR), SIF Moldova, prin Banca Transilvania, SIF Transilvania, prin CEC Bank, SIF Oltenia, prin BCR şi SIF Banat-Crişana, prin Banca Transilvania. Cine doreşte să ridice banii cash poate merge cu buletinul la banca respectivă şi lua dividendele. Însă, cei care vor ca banii să le fie viraţi într-un cont bancar, inclusiv pe un card, trebuie să transmită la Depozitarul Central formularul de colectare cod IBAN, în care se precizează banca şi contul (cod IBAN). Acest document trebuie să fie însoţit şi de copia actului de identitate precum şi de extrasul de cont sau de un document eliberat de bancă (semnat şi stampilat) prin care se confirmă existenţa contului.

Succesiunea este obligatorie

Posesorii de acţiuni moştenite de la părinţi sau de la alte rude decedate nu pot primi dividende dacă nu au făcut succesiunea şi dacă nu au trecut aceste acţiuni pe numele lor la Depozitul Central. Atenţie, cei care nu-şi ridică dividendele timp de trei ani le vor pierde, Adunările Generale de la SIF-uri au decis că acestea vor fi prescrise.

Valoarea dividendelor

SIF Lei/acţiune Când încep plăţile

Banat-Crişana 0,1 4.09.2015
Moldova 0,1012 30.06.2015
Transilvania 0,0125 1.07.2015
Muntenia 0,0715 31.08.2015
Oltenia 0,12 17.09.2015

Sursa: AGA de la SIF-uri

×