x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Când ai nevoie de un generator de curent portabil

Când ai nevoie de un generator de curent portabil

29 Apr 2024   •   12:33
Când ai nevoie de un generator de curent portabil
Sursa foto: Unsplash.com

Furtunile de primăvară și vară îți dau bătăi de cap? Dacă îți faci griji în legătură cu eventualele pene de curent cauzate de vremea rea sau instabilitatea rețelei electrice, soluția poate fi un generator de curent portabil. 

Ce este un generator portabil?

Generatoarele portabile sunt unelte indispensabile atât pentru aplicațiile industriale și comerciale, cât și pentru locuințe, în special dacă vorbim de case. Acestea îți garantează necesarul de electricitate suplimentară în cazul unei pene de curent. 

Aceste generatoare de curent portabile funcționează pe bază de combustibil fosil, cum ar fi benzina sau motorina. Din această cauză, pentru că rulează folosind motoare cu combustie, generatoarele portabile ar trebui folosite doar în exterior, departe de spațiile de locuit.

Cu toate acestea, pentru a folosi curentul în interior, poți folosi prelungitoare și cabluri special adaptate, pentru a-ți conecta toate dispozitivele esențiale. 

 

Avantaje generatoare de curent portabile

Penele de curent ridică probleme serioase, în special prin caracterul lor imprevizibil. Lipsa de curent pentru perioade lungi de timp îți poate îngreuna sau chiar opri proiectele, dacă folosești echipamente electrice industriale, cum ar fi în cazul construcțiilor. 

În cadrul acestui segment, timpul este esențial, iar întârzierile pot cauza pagube financiare semnificative. De asemenea, cu fiecare întrerupere poți ajunge chiar să depășești termenul de finalizare impus, ceea ce poate duce la expirarea avizelor necesare desfășurării proiectelor de pe șantier. Achiziția unor generatoare de curent este esențială pentru desfășurarea a oricăror proiecte. 

Pentru aplicațiile rezidențiale, aceste unelte îți pot salva în primul rând stocurile de alimente perisabile. Prima grijă în cazul unei pene de curent este că mâncarea din frigider sau congelator se poate strica în doar câteva ore. Utilizarea unui generator îți va oferi energia electrică suplimentară și timpul necesar pentru remedierea problemei, fără a-ți pune în pericol alimentele. 

Un alt beneficiu al generatoarelor portabile este că îți asigură buna funcționare a apei curente în casă. Sistemele municipale de distribuție a apei sunt dotate cu sisteme de presurizare, așa încât apa va curge indiferent dacă este sau nu curent. Pentru zonele rurale sau anumite zone rezidențiale care folosesc pompe de apă, generatorul este soluția salvatoare în cazul unei probleme cu rețeaua electrică. 

 

Aplicații pentru generatoare de curent portabile

În era tehnologiei, mulți oameni aleg să conducă mașini electrice, atât pentru beneficiile financiare, cât și pentru cele care țin de protejarea mediului. Însă, în cazul unei pene de curent extinse, riști să rămâi blocat acasă dacă mașina nu este încărcată suficient. 

Dacă obișnuiești să meșterești în jurul casei, cu siguranță te-ai confruntat măcar o dată cu dificultăți impuse de lipsa unei prize în apropiere, mai ales dacă folosești unelte electrice. Prelungitoarele nu sunt întotdeauna de ajutor, iar cel mai des vei avea nevoie de foarte multe pentru a face legătura cu priza din casă și zona în care ai nevoie să lucrezi, mai ales dacă este în spatele casei. Aici se dovedesc cel mai utile generatoarele și gama de accesorii pentru generatoare de curent, care te vor ajuta să îți desfășori treaba fără probleme.  

Patronii de mici afaceri, cum ar fi magazinele, restaurantele sau cafenelele pot avea de asemenea destul de mult de suferit din cauza unei pene de curent. Nu doar că aparatele electrocasnice, precum frigiderele sau aragazele nu vor mai funcționa, dar și casele de marcat vor deveni inutilizabile. Generatorul de curent te poate salva de situațiile neplăcute și garantează desfășurarea activității în condiții normale.

La fel de utile se pot dovedi aceste accesorii și pentru pasionații de camping, care își pot asigura iluminatul, pot păstra băuturile reci într-un mini frigider și pot încărca device-urile electronice. 

Utilitatea unui generator portabil se aplică pentru o mulțime de situații, iar achiziția unui astfel de dispozitiv este o investiție de calitate. 

 

×