x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Care sunt aspectele de care trebuie să ții cont când alegi un transportator pentru marfa ta?

Care sunt aspectele de care trebuie să ții cont când alegi un transportator pentru marfa ta?

15 Feb 2021   •   19:06
Care sunt aspectele de care trebuie să ții cont când alegi un transportator pentru marfa ta?

Selectarea unui transportator de mărfuri trebuie făcută în funcție de câteva aspecte importante, care te pot ajuta să gestionezi cât mai bine întregul proces și să te asiguri că transportatorul ales va face transportul la timp și în condiții de siguranță deplină.

Indiferent de tipul de business pe care îl ai, la un moment dat vei avea nevoie de o companie transport marfă cu ajutorul căreia să transporți mobilier, utilaje sau diverse alte tipuri de posesiuni ale firmei dintr-un loc în altul.

În cele ce urmează te invităm, așadar, să vedem care sunt principalele criterii de care trebuie să ții cont atunci când alegi un transportator de marfă.

  • Tipul de transport

Primul aspect pe care trebuie să îl iei în considerare este tipul de transport. De exemplu, dacă vrei să expediezi un tip de marfă care are nevoie de refrigerare (alimente, diverse medicamente etc.), atunci cel mai bine ar fi să cauți o firmă care dispune de camioane speciale, dotate cu tehnologia necesară pentru a menține marfa la temperaturi optime pe tot timpul transportului.

În general sfatul specialiștilor este să îți îndrepți atenția către transportatori locali verificați, cu acoperire globală și care oferă posibilitatea de a transporta diverse tipuri de încărcături. În acest caz, dacă ești mulțumit de modul în care a fost transportată marfa, vei putea apela și cu altă ocazie la aceeași firmă chiar dacă dorești să transporți o tipologie diferită de marfă.

  • Experiența transportatorului

Experiența transportatorului are un cuvânt greu de spus în modul în care acesta va reuși să gestioneze diverse situații dificile care ar putea apărea pe parcusul transportului propriu-zis. Atunci când alegi un transportator cu o vastă experiență în nișa în care activează vei avea o mai mare siguranță că marfa transportată va ajunge la destinație în condițiile stabilite și în intervalul de timp stabilit.

În plus, o experiență îndelungată pe o piață atât de dinamică precum cea a transporturilor, unde concurența este acerbă, este sinonimă, de obicei, cu servicii de calitate și cu un grad de profesionalism ridicat.

  • Grila de prețuri

Prețul cerut este întotdeauna un factor care cântărește greu, mai ales în cazul în care ai un buget fix. În general este bine să încerci să nu cazi în extreme, cu alte cuvinte să găsești cel mai bun raport calitate-preț.

De asemenea, este recomandat să nu încerci să faci rabat de la calitate pentru că un preț mult mai mic decât media prețurilor practicate pe piață poate veni la pachet cu diverse inconveniente și cu surprize mai puțin plăcute, de exemplu cu întârzieri, cu transporturi efectuate în condiții necorespunzătoare, cu posibile deteriorări și așa mai departe.

  • Atenția la detalii

Chiar dacă la prima vedere lucrurile par simple, un transport trebuie să fie plănuit cu o foarte mare atenție la detalii. Acest lucru este valabil mai ales în cazul transporturilor speciale, cum sunt, de exemplu, cele agabaritice.

Transportatorul ales trebuie să aibă grijă la greutatea și la dimensiunile mărfurilor pe care urmează să le transporte, mai ales când acestea nu se încadrează în standarde, să identifice cel mai bun traseu și posibilele inconveniente de care s-ar putea lovi (exemplu: pe anumite porțiuni de traseu pot exista anumite restricții, pe altele ar putea fi necesară obținerea unor autorizații sau avize speciale etc.).

În plus, tot transportatorul trebuie să identifice rute alternative de transport pentru eventualitatea în care traseul inițial ar putea deveni impracticabil din diverse motive (condiții meteo extreme, un accident rutier etc.).

  • Reputația transportatorului

Reputația transportatorului este strâns legată de experiența acestuia și este importantă pentru că îți poate oferi o mai mare siguranță că marfa pe care vrei să o transporți va ajunge din punctul A în punctul B în cele mai bune condiții și, mai ales, la timp.

Tocmai de aceea este bine ca înainte să faci o alegere finală să îți aloci suficient timp pentru a verifica recenziile online lăsate de alți clienți ai firmei de transport pe care plănuiești să o contractezi. Forumurile, pagina de Facebook a firmei respective sau articolele din presă pot fi tot atâtea surse din care poți obține informații prețioase despre transportatorul pe care dorești să îl alegi.

În concluzie, acestea sunt principalele aspecte de care este bine să ții cont atunci când alegi un transportator pentru marfa ta. Specialiștii în transport național și internațional recomandă să alegi firme cu o reputație impecabilă și cu o experiență vastă, care au dovedit de-a lungul timpului că pot livra constant servicii de calitate clienților.

 

 

 

×