x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Cătălin Drulă: A fost semnat contractul pentru proiectarea autostrăzii Făgăraș-Brașov

Cătălin Drulă: A fost semnat contractul pentru proiectarea autostrăzii Făgăraș-Brașov

23 Aug 2021   •   15:56
Cătălin Drulă: A fost semnat contractul pentru proiectarea autostrăzii Făgăraș-Brașov

Contractul pentru proiectarea autostrăzii Făgăraș-Brașov a fost semnat. Se reia astfel o investiție abandonată de peste 10 ani, a anunțat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Documentele au fost semnate de reprezentanții Companiei de drumuri și de proiectantul care va realiza completarea studiului de fezabilitate și proiectul tehnic de detaliu. Este un pas pentru realizarea unui segment al autostrăzii A3 Transilvania.

Sectorul lung de 48 de km, a fost scos la licitație în primăvară. Este primul contract semnat pe noul caiet de sarcini care are prevederi mult mai echilibrate, a explicat ministrul Transporturilor.

Traseul începe cu un nod rutier care face legătura la Codlea cu autostrada Ploiești-Brașov și se încheie în apropiere de Făgăraș, printr-un nod de mare viteză care face conexiunea cu autostrada Sibiu-Făgăraș. În plus, în zona municipiului Brașov, proiectantul va asigura legătura cu autostrada Brașov-Bacău.

„Printre cele mai importante activități din cadrul contractului se numără realizarea unor studii și analize de trafic, geotehnice, arheologice, topografice, hidrologice, hidraulice, de identificare a proprietarilor și a constrângerilor de pe traseu sau a utilităților intersectate. Vor fi obținute toate avizele, acordurile și autorizațiile necesare. La fel ca A7 - Autostrada Moldovei, Făgăraș-Brașov va beneficia de o proiectare completă și complexă, la cheie. Asta înseamnă că la finalizarea acestui contract se va licita direct execuția lucrărilor (adică utilaje în teren din prima zi)”, a precizat Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor.

Mediafax

×
Subiecte în articol: autostrada fagaras brasov