x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Contractele pentru construcția Autostrăzii Moldova vor fi semnate până la sfârșitul acestui an

Contractele pentru construcția Autostrăzii Moldova vor fi semnate până la sfârșitul acestui an

16 Iun 2022   •   12:58
Contractele pentru construcția Autostrăzii Moldova vor fi semnate până la sfârșitul acestui an

Contractele pentru construcția Autostrăzii Moldova vor fi semnate până la 31 decembrie 2022, anunță premierul Nicolae Ciucă.

"În urmă cu câteva zile, a fost semnat primul contract pentru lotul Ploieşti - Buzău din proiectul Autostrada Moldova. Apreciez că este foarte important să asigurăm acest ritm de coerenţă a derulării întregului program pentru că obiectivul asumat pentru anul acesta este ca până pe 31 decembrie să fie semnate toate contractele pentru Autostrada Moldova. Am spus-o şi o repet: este un proiect aşteptat de foarte mult timp de către români şi este datoria noastră să asigurăm că tot ceea ce înseamnă aşteptările populaţiei, cât şi asumarea din partea Guvernului României se va realiza", a spus Nicolae Ciucă.

Proiectul va fi finanțat prin PNRR.

"Sunt alocate sume importante, discutăm despre 12 miliarde de euro, bani alocaţi prin PNRR, discutăm despre nouă miliarde de euro prin fondurile de coeziune. Iată o sumă foarte mare de bani care trebuie să se regăsească în dezvoltarea infrastructurii mari din ţara noastră. Ca atare, tot ceea ce trebuie făcut în continuare este, domnule ministru, doamnelor şi domnilor, să facem tot ceea ce depinde de noi, aşa cum am procedat şi până acum, astfel încât aceste obiective să poată să aibă ritmicitatea necesară pentru a încadra în termenele asumate", a explicat premierul.

 

 

 

×
Subiecte în articol: Autostrada Moldova nicolae ciuca