x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Credit Suisse va împrumuta până la 54 de miliarde de dolari de la banca centrală elvețiană

Credit Suisse va împrumuta până la 54 de miliarde de dolari de la banca centrală elvețiană

de Redacția Jurnalul    |    16 Mar 2023   •   10:30
Credit Suisse va împrumuta până la 54 de miliarde de dolari de la banca centrală elvețiană
Sursa foto: antena3

Credit Suisse a anunțat joi că va împrumuta până la 54 de miliarde de dolari de la banca centrală elvețiană pentru a consolida lichiditatea și încrederea investitorilor, după ce prăbușirea acțiunilor a intensificat temerile privind o criză bancară globală, transmite Reuters.

În declarația sa de joi dimineață, Credit Suisse a precizat că își va exercita opțiunea de a împrumuta de la banca centrală până la 50 de miliarde de franci elvețieni (54 de miliarde de dolari).

Acest lucru a urmat asigurărilor date miercuri de autoritățile elvețiene că Credit Suisse îndeplinește „cerințele de capital și de lichiditate impuse băncilor” și că ar putea accesa lichiditatea băncii centrale în caz de nevoie.

Acțiunile asiatice au urmat joi căderea de pe Wall Street, iar investitorii au cumpărat aur, obligațiuni și dolar. Deși anunțul băncii a ajutat la reducerea unor pierderi, schimburile comerciale au fost volatile.

Banca Naţională a Elveţiei a anunțat miercuri că Credit Suisse este în prezent bine capitalizată şi că banca centrală va furniza lichidităţi suplimentare dacă va fi necesar, în timp ce autorităţile de reglementare de pe ambele maluri ale Atlanticului au încercat să calmeze temerile privind extinderea crizei.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: credit suisse imprumut