x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Circa 40% dintre investitorii români aleg criptomonedele pe termen lung

Circa 40% dintre investitorii români aleg criptomonedele pe termen lung

de Redacția Jurnalul    |    23 Ian 2023   •   20:30
Circa 40% dintre investitorii români aleg criptomonedele pe termen lung
Sursa foto: Hepta

Circa 39% dintre investitorii români aleg plățile digitale și criptomonedele pe termen lung, potrivit sondajului realizat de eToro Retail Investor Beat.

Totodată, 33% se orientează spre transformarea digitală și 32% către tehnologia verde, același procent fiind interesat și de robotică și automatizare.

"Se preconizează că hidrogenul verde, fuziunea nucleară şi alte tehnologii curate îşi vor continua dezvoltarea în 2023, pentru a accelera separarea de combustibilii fosili. Potrivit unor estimări, trecerea de la combustibilii fosili la energia regenerabilă va ajuta economiile să economisească 12 trilioane de dolari până în 2050. În ultimele 12 luni, iShares Global Clean Energy ETF (ICLN) a crescut cu peste 8%, iar anul acesta a crescut cu aproape 5%. Pe o piaţă care a înregistrat preponderent pierderi, acest lucru subliniază importanţa pe care investitorii o acordă acestui sector. În România, cele mai recente date arată că producţia locală de energie eoliană şi solară a crescut în primele 11 luni ale anului 2022, comparativ cu perioada similară din 2021", arată studiul. 

Sectorul tehnologic (XLK) a pierdut aproape 17% din cotaţiile bursiere în ultimul an și a crescut cu 6,56% la începutul acestui an. 
Cheltuielile IT la nivel mondial vor ajunge 4.500 de miliarde de dolari în 2023, ceea ce înseamnă o creştere de 2,4% faţă de anul precedent. Industria  de software şi servicii IT va crelte cu 9,3% și 5,5%.
Segmentul dispozitivelor va scădea cu 5,1% deoarece consumatorii nu le mai reînnoiesc atât de repede. 

"Veniturile mondiale din software-ul legat de inteligenţa artificială (IA) sunt prognozate să totalizeze 62,5 miliarde de dolari în 2022, o creştere de 21,3% faţă de 2021. Companiile vor analiza cum să utilizeze mai bine IA şi să optimizeze gestionarea încrederii, a riscurilor şi a securităţii acestei tehnologii. Unii experţi văd în 2023 un an în care companiile vor încerca să îşi monetizeze mai bine cheltuielile anterioare în evoluţia inteligenţei artificiale, în loc să dezvolte noi instrumente. Cu toate acestea, companiile se vor concentra pe inteligenţa artificială pentru a obţine o mai multă valoare din seturile de date existente", potrivit cercetării. 

 

×
Subiecte în articol: Investitii investitori criptomonede