x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii O altă bancă americană are probleme. Retrageri de circa 100 de miliarde de dolari

O altă bancă americană are probleme. Retrageri de circa 100 de miliarde de dolari

de Redacția Jurnalul    |    25 Apr 2023   •   19:30
O altă bancă americană are probleme. Retrageri de circa 100 de miliarde de dolari
Sursa foto: Hepta

încă o bancă americană are probleme, după ce deponenții au retras circa 100 de miliarde de dolari de la începutul anului, transmite CNN.

Acțiunile First Republic Bank au scăzut cu 21% pe Bursa din New York după anunțul conducerii instituției privind retragerile masive de bani. Depozitele s-au redus cu 41%.

Instituția financiară este considerată „banca bogaților” deoarece se adresează persoanelor cu venituri mari. 

Un consorțiu de bănci a injectat 30 de miliarde de dolari pentru a preveni falimentul. Vor fi concediați circa 25% dintre angajați în perioada următoare. Deși depozitele au scăzut brusc odată cu prăbușirea Silicon Valley Bank și Signature Bank, situația s-a stabilizat la sfârșitul lunii aprilie. 

„Am avut parte de retrageri de depozite fără precedent. Dar activitatea de depozit s-a uniformizat de la sfârșitul lunii martie. Totalul depozitelor a fost de 102,7 miliarde de dolari la 21 aprilie 2023, în scădere cu doar 1,7% față de 31 martie 2023”, a spus CEO-ul băncii, Michael Roffle, precizând că scăderea este legată de plățile de taxe ale clienților.

First Republic Bank are sediul central la San Francisco și a înregistrat venituri în scădere cu 13,4% comparativ cu anul precedent.

Venitul net din dobânzi (dobânzile la credite minus dobând plătită la depozite) s-a  redus cu 19,4%. 

Însă câștigul pe acțiune a fost de 1,23 de dolari, peste estimările analiștilor. 

First Republic Bank va  lua „măsuri pentru a-și consolida afacerile și a-și restructura bilanţul”,  inclusiv eforturi de creștere a depozitelor asigurate. 

×
Subiecte în articol: first republic bank