x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Guvernul pregăteşte o bancă de dezvoltare

Guvernul pregăteşte o bancă de dezvoltare

de Alina Botezatu    |    28 Oct 2015   •   22:30
Guvernul pregăteşte o bancă de dezvoltare
Sursa foto: RADU TUTA / AGERPRES FOTO

Banca de Dezvoltare, un proiect aflat la Ministerul Finanţelor, este aproape gata, iar acesta va trebui discutat la nivel de Guvern, după care trebuie să devină operaţional, a declarat, ieri, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, cu ocazia lansării Topului Naţional al Firmelor Private din România - Top 2014.

Ministrul a subliniat că, prin Banca de Dezvoltare, statul va stimula anumite zone de interes în economie.

„Pe lângă zona de mediu privat sunt şi alte zone: educaţie, sănătate, infrastructura mare, deci câteva zone pentru care statul trebuie să facă în plus încă ceva, de a stimula partea de finanţare. Pe lângă aceste măsuri, vrem ca în bugetul pe 2016 să găsiţi multe instrumente pentru finanţare: de la scheme de ajutor de stat, până la fel de fel de facilităţi de finanţare pentru că putem să creăm astfel de instrumente, prin diferite mecanisme pe care statul le are la dispoziţie, sau le poate crea, fie prin cele două bănci precum CEC şi Eximbank, Fondul de Garantare şi Contra-garantare”, a afirmat ministrul.

În ceea ce priveşte o continuare în 2016 a programelor „Prima Casă” şi „Prima Maşină”, o decizie va fi luată în noiembrie, în urma unei analize privind impactul implementării acestora, a mai precizat acesta.
 

×