x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii În ce își pot investi românii economiile în luna martie

În ce își pot investi românii economiile în luna martie

26 Feb 2021   •   12:46
În ce își pot investi românii economiile în luna martie
Sursa foto: observator.tv

Persoanele fizice pot investi în titluri de stat Tezaur şi Fidelis în luna martie, dobânzile fiind între 2,85% şi 3,25% pe an pentru emisiunile în lei și de 1,55% pe an pentru cele în euro, transmite Ministerul Finanțelor. 

În perioada 1-29 martie 2021, persoanele fizice rezidente pot subscrie pentru titluri de stat Tezaur prin intermediul unităţilor operative ale Trezoreriei Statului şi prin subunităţile Poştei Române.

Titlurile de stat sunt emise în formă dematerializată, au valoare nominală de 1 leu, iar dobânda anuală este plătită la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. Acestea sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans.

Dobânzile în lei sunt de 2,85% pentru scadenţa de un an, 3,10% pentru scadenţa de 3 ani şi 3,25% pentru scadenţa de 5 ani.

În perioada 1-19 martie 2021, băncile partenere BT Capital Partners&Banca Transilvania, BCR şi BRD - Groupe Societe Generale vor pune în vânzare titluri de stat Fidelis denominate în lei şi titluri de stat denominate în euro, care vor fi listate la BVB.

În emisiunea de titluri de stat Fidelis pot investi persoanele fizice rezidente şi nerezidente, cu vârste de peste 18 ani.

Dobânzile anuale pentru titlurile în lei sunt de 2,85% pentru scadenţa de 1 an, 3,10% pentru scadenţa de 3 ani şi de 1,55% pentru titlurile de stat în euro cu o scadenţă de 5 ani.

Valoarea nominală a unui titlu de stat Fidelis este de 100 de lei pentru emisiunea în lei şi 100 de euro pentru emisiunea în euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro.

Pentru subscrierea iniţială a titlurilor de stat Fidelis nu se percep comisioane de către băncile intermediare, iar veniturile obţinute, atât din dobânzi, cât şi din câştigurile de capital, sunt neimpozabile. Deţinătorii de titluri de stat Tezaur sau Fidelis lansate în cadrul emisiunilor anterioare şi care au ajuns la maturitate pot reinvesti disponibilităţile neridicate la scadenţă aferente acestor emisiuni anterioare prin subscrierea în cadrul emisiunilor de titluri de stat lansate în luna martie în cadrul Programelor de titluri de stat pentru populaţie Fidelis şi Tezaur.

Dobânzile anuale oferite pentru titlurile de stat destinate populaţiei sunt stabilite peste nivelul randamentelor titlurilor de stat care sunt în prezent cotate pe piaţa secundară interbancară, iar veniturile din dobânzi sunt neimpozabile.

×
Subiecte în articol: Investitii titluri de stat Tezaur fidelis