x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Încep lucrările la calea ferată Brașov - Apața și Cața - Sighișoara

Încep lucrările la calea ferată Brașov - Apața și Cața - Sighișoara

12 Mai 2020   •   13:10
Încep lucrările la calea ferată Brașov - Apața și Cața - Sighișoara

Asocierea RailWorks a preluat de la Compania Naţională de Căi Ferate "CFR" amplasamentele în vederea începerii lucrărilor de modernizare a infrastructurii feroviare pe subsecţiunile Braşov - Apaţa şi Caţa - Sighişoara, pentru circulaţie cu viteza maximă de 160 km/h, se arată într-un comunicat al companiei.

Modernizarea căii ferate pe cele două subsecţiuni, în lungime totală de 86 de km, cuprinde o gamă variată de lucrări de infrastructură şi suprastructură feroviară. precum: terasamente, linii CF, consolidări poduri, podeţe, tuneluri, pasaje superioare, lucrări de energoalimentare, telecomunicaţii, comunicaţii pentru semnalizare, fibră optică, supraveghere video, instalaţii electrice, semnalizare, protecţia mediului. implementarea sistemului ERTMS nivel 2, beneficiile finale ale proiectului fiind creşterea vitezei de circulaţie a trenurilor de călători la 160 km/h, reducerea duratei de călătorie, creşterea gradului de siguranţă feroviară şi îmbunătăţirea gradului de confort în staţiile de cale ferată

Contractul se ridică la 2,9 miliarde lei, fără TVA și este finanţat din Fondul de Coeziune prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei al Uniunii Europene (85%) şi din bugetul de stat.

Perioada de implementare este de 108 luni de la data emiterii ordinului de începere, din care 48 de luni aferente execuţiei şi 60 de luni pentru garanţie.

CFR SA, în calitate de beneficiar, a semnat cu Asocierea RailWorks contractul de execuţie a lucrărilor de modernizare pe subsecţiunile Braşov - Apaţa şi Caţa - Sighişoara în martie 2020, iar ordinul de începere a lucrărilor a fost emis în luna aprilie. 

×
Subiecte în articol: cfr feroviar