x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Investiție de 16 milioane de dolari la rafinăria Petromidia pentru reactoare de ultimă generație

Investiție de 16 milioane de dolari la rafinăria Petromidia pentru reactoare de ultimă generație

de Redacția Jurnalul    |    29 Mai 2024   •   19:43
Investiție de 16 milioane de dolari la rafinăria Petromidia pentru reactoare de ultimă generație
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Două reactoare moderne, parte din instalația de Hidrofinare Distilat de Vid (HDV), care urmează să atingă parametri operaționali optimi în cel mai scurt timp, au fost introduse în flluxul operațional al rafinăriei Petromidia. Investiția este de circa 16 milioane de dolari.

Potrivit unui comunicat transmis de Grupul KMG International, Rompetrol Rafinare a introdus în fluxul operațional al rafinăriei Petromidia două reactoare moderne, parte din instalația de Hidrofinare Distilat de Vid (HDV), care urmează să atingă parametri operaționali optimi în cel mai scurt timp.

Investiția de circa 16 milioane de dolari, implementată în cadrul reviziei generale recent finalizate, va duce la creșterea cantităților de catalizator încărcat.

Integrarea reactoarelor în producție s-a produs în prezența ambasadorul Kazahstanului în România, Yerlik Ali, și a consilierul de stat Florin Spătaru, fost ministru al Economiei.

„Aceste echipamente speciale sunt proiectate și executate pentru exploatarea la temperaturi și presiuni considerabile, în mediu cu prezență de hidrogen. Cele două reactoare, care măsoară aproximativ 33 de metri înălțime și cu o greutate de circa 285 de tone fiecare, au fost fabricate în România, de compania Comes, iar instalarea în fluxul operațional a fost realizată de Industrial Montaj. Rolul instalației HDV este prelucrarea / hidrofinarea amestecurilor de motorină rezultate din procesele tehnologice ale altor instalații din fluxul operațional, în vederea eliminării compușilor cu sulf și, implicit, obținerea de componenți EURO 5 pentru producția finală de motorină”, potrivit comunicatului de presă citat.

Schimbarea reactoarelor este unul dintre cele mai importate proiecte implementate în timpul reviziei generale.

Per total, circa 85 de milioane de dolari au fost investite în proiectele de modernizare ale rafinăriei Petromidia.

În primele trei luni din 2024, rafinăria Petromidia a procesat 943 de mii de tone de materii prime, preponderent țiței de origine Kazahstan.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: investitie rafinarie petromidia