x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Investiții pe termen lung care vor spori productivitatea companiei tale

Investiții pe termen lung care vor spori productivitatea companiei tale

02 Feb 2021   •   12:53
Investiții pe termen lung care vor spori productivitatea companiei tale

Evenimentele petrecute în ultima perioadă dar și volatilitatea mediului de business transformă administrarea unei afaceri într-o adevărată provocare. Necesitatea unor decizii radicale, luate într-un timp cât mai scurt, cunoașterea cu exactitate a tuturor schimbărilor din domeniu sau capacitatea de a previziona anumite trenduri sunt aptitudini cheie ale oricărui manager de companie în anul 2021, fără de care nu poate fi atins succesul pe termen lung.

 

Totuși, pe lângă aspectele care au legătură directă cu particularitățile domeniului în care se încadrează compania, un bun manager trebuie să ia și decizii de ordin operațional care, deși, de cele mai multe ori, presupun investiții însemnate, vor oferi valoare pe termen lung și se vor dovedi complet justificate.

 

În cele ce urmează vom prezenta cele mai eficiente decizii pe care un manager de companie le poate lua, pentru a spori productivitatea pe termen lung a afacerii sale și pentru a asigura competitivitatea acesteia în mediul de business actual:

 

Investește într-un sistem performant de stocare

 

În ultimii ani, digitalizarea a devenit o adevărată necesitate pentru orice companie, iar gestionarea atât a datelor interne, cât și a celor externe, cu ajutorul unor soluții potrivite a căpătat o importanță majoră pentru orice entitate. Pentru un manager, asigurarea unui acces facil la informații pentru angajați reprezintă o prioritate, iar căutarea unor soluții eficiente, care să garanteze siguranța informației, acces rapid la toate datele și rentabilitate pe termen lung reprezintă un deziderat.

 

Cu toate că, în anumite cazuri, serviciile de tip cloud se pot dovedi soluții utile de stocare a datelor, o companie care lucrează cu un volum foarte mare de informație, cu date sensibile sau care caută o soluție economică pe termen lung, ce nu necesită plăți recurente, va prefera să achiziționeze propriul sistem de stocare, precum un storage SAN, adică o rețea de stocare, de mare viteză, care își va menține performanțele chiar și în cazul unei utilizări intense și care permite accesul la informație atât la nivel de blocuri de date, cât și la nivel de sistem de fișiere. 

 

Investește în soluții software cât mai eficiente 

 

Pe lângă soluțiile hardware alese, și cele de tip software reprezintă o necesitate pentru buna gestionare a activităților interne, eficientizarea proceselor operaționale și creșterea productivității în rândul angajaților. Cu toate că trăim în epoca digitală și avem acces la un număr impresionant de soluții software, este recomandat ca alegerea instrumentelor să fie făcută în funcție de profilul companiei noastre și de modul în care aceasta este organizată.

 

Astfel, în cazul în care consideri că soluțiile software de colaborare, de monitorizare a progresului pe proiectele interne sau de comunicare existente nu se mulează pe nevoile companiei tale, poți apela cu încredere la o firmă specializată, pentru dezvoltarea unor instrumente personalizate. Deși costurile vor fi mai mari, pe termen lung, investiția va fi complet justificată.

 

Alege programe relevante de coaching și mentoring pentru angajații tăi

 

Pentru orice companie, cea mai importantă resursă este cea umană, iar moralul, gradul de pregătire și apartenența angajaților la echipă sunt factori care pot influența categoric progresul oricărei afaceri. În aceste condiții, stimularea și pregătirea echipei reprezintă adevărate necesități, fără de care succesul pe termen lung nu poate fi atins.

 

De aceea, alegerea unor programe relevante de coaching sau mentoring, potrivite nevoilor angajaților tăi dar și preferințelor acestora, se poate dovedi o măsură extrem de benefică pentru compania ta, mulțumită căreia îți vei susține echipa atât moral, cât și profesional.

 

Creează un mediu de lucru optim

 

Angajații își petrec cea mai mare parte a zilei la serviciu, iar bunăstarea lor și nivelul de productivitate pe termen lung sunt influențate, inevitabil, de mediul de lucru în care își desfășoară activitatea. Fie că lucrează la birou sau de acasă, membrii echipei au nevoie de un mediu relaxant, care să încurajeze, însă, excelența și colaborarea.

 

Obținerea unui astfel de mediu de lucru poate presupune atât investiții fizice, cum ar fi amenajarea spațiului de lucru sau crearea unor zone de relaxare, cât și conceptuale, precum un program de lucru mai permisiv sau anumite zile dedicate unor activități educaționale de grup.

 

În mediul de business actual, succesul poate fi obținut doar prin decizii orientate către viitor, menite să asigure sustenabilitatea pe termen lung. Descoperă nevoile și oportunitățile afacerii tale și acționează în consecință!

 

Sursa foto: Shutterstock

×