x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Liber la înfiinţarea SRL-D după eliminarea limitei de vârstă

Liber la înfiinţarea SRL-D după eliminarea limitei de vârstă

11 Mai 2015   •   16:11
Liber la înfiinţarea SRL-D după eliminarea limitei de vârstă
Sursa foto: Unspecified

 A deveni antreprenor începe să fie o opţiune în cari¬eră, la îndemâna tot mai multor tineri, dar şi a altor categorii sociale, indiferent de vârstă.
Afirmaţia a fost făcută de Florin Jianu, preşedintele Patronatului Tinerilor Între-prinzători din România, după ce s-a anunţat că au fost înfi¬inţate 20.000 de SRL-D-uri, la nivel naţional, până la data de 7 mai. Aceste firme au creat aproximativ 50.000 de noi locuri de muncă. Majoritatea SRL-D-urilor, 57%, sunt înfiinţate de femei. Lansat acum patru ani, Programul SRL-D era, iniţial, dedicat tinerilor cu vârsta între 18 și 35 de ani, fără experienţă antrepreno¬rială. Din acest an, limita de vârstă este eliminată, oricine putând să-şi înfiinţeze o asemenea firmă, dacă nu a mai avut o afacere.

SRL-D-urile sunt scutite de la plata CAS datorat de anga¬jatori pentru cel mult patru salariaţi cu normă întreagă şi taxele pentru înmatricularea la Registrul Comerţului. În plus, aceste firme primesc şi o sumă de 50% din planul de afaceri, dar nu mai mult de 10.000 de euro. Programul de finanţare pentru acest an urmează să fie lansat în mai, conform Ministerului pentru IMM-uri.

×