x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Licitația pentru modernizarea stațiilor de cale ferată Fetești și Ciulnița

Licitația pentru modernizarea stațiilor de cale ferată Fetești și Ciulnița

05 Aug 2021   •   10:31
Licitația pentru modernizarea stațiilor de cale ferată Fetești și Ciulnița
Sursa foto: Victor Stroe

CFR SA anunţă licitaţie deschisă pentru elaborarea proiectului tehnic şi execuţia lucrărilor de modernizare a infrastructurii şi suprastructurii feroviare din staţiile Feteşti şi Ciulniţa. Investiția se ridcă la 317,4 milioane de lei, fără TVA.

Lucrările constau în realizarea de terasamente, linii, construcţii civile şi de arhitectură, lucrări de instalaţii, energoalimentare şi de telecomunicaţii.

Obiectivele sunt: îmbunătăţirea infrastructurii pentru creşterea vitezei de circulaţie între 120 km/h şi 160 km/h pe liniile directe din staţii; mărirea capacităţii de tranzit; modernizarea sistemului de electrificare 25 kV şi a echipamentului de telecomunicaţii din cele două staţii; asigurarea interoperabilităţii prin implementarea STI, în special în ceea ce priveşte sarcina pe osie, de 22,5 tone, gabaritul de încărcare, lungimea liniilor din staţii, minimum 750 m; modernizarea staţiilor Feteşti şi Ciulniţa, prin îmbunătăţirea condiţiilor pentru utilizatorii transportului feroviar - construcţia unei pasarele în staţia Feteşti, pasaje pietonale, ridicarea nivelului peroanelor, conformuî standardelor europene în vigoare, facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi; modernizarea clădirilor; centralizare electronică în staţii şi introducerea sistemului de siguranţă ERTMS.

Valoarea contractului se rdică la 317.369.456,27 lei, fără TVA, din Fondul de Coeziune şi din bugetul de stat. Durata contractului este de doi ani, dintre care patru luni pentru proiectare şi 20 de luni pentru execuţie.

Termenul-limită pentru primirea ofertelor este 13 septembrie 2021. 

×
Subiecte în articol: cfr fetesti ciulnita