x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Licitații pentru modernizarea căii ferate București - Craiova

Licitații pentru modernizarea căii ferate București - Craiova

26 Feb 2021   •   14:12
Licitații pentru modernizarea căii ferate București - Craiova

Compania Naţională de Căi Ferate "CFR" SA a lansat licitaţii, în valoare totală de 97,2 milioane de lei, pentru studii de fezabilitate şi proiectele tehnice necesare modernizării liniei de cale ferată Bucureşti - Craiova, pentru circulaţia trenurilor de călători cu viteza maximă de 160 km/oră, respectiv cu 120 km/oră pentru trenurile de marfă, transmite CFR SA.

Acestea se vor realiza pe 2 subsecţiuni, prima fiind Bucureşti Nord - Roşiori Nord, în lungime de 96 kilometri, iar ce de-a doua fiind Roşiori Nord - Craiova, în lungime de 110,2 kilometri.

Valoarea estimată a contractelor este de 45.555.581,25 lei fără TVA pentru subsecţiunea 1 Bucureşti Nord - Roşiori Nord şi de 51.724.566 lei fără TVA pentru subsecţiunea 2 Roşiori Nord - Craiova. 85% din fonduri provind de la Fondul de Coeziune, prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei - CEF Sector Transport, iar restul de la bugetul de stat

Obiectivul este modernizarea infrastructurii feroviare pe tronsonul Bucureşti - Craiova pentru creşterea numărului de pasageri şi a volumului de mărfuri transportate. Acestea sunt: creşterea vitezei de circulaţie şi, implicit, reducerea duratei de călătorie pe întreaga secţiune; creşterea numărului de călători, inclusiv a numărului de turişti; creşterea volumului de mărfuri transportate la nivel intern şi internaţional; îmbunătăţirea condiţiilor de călătorie şi creşterea gradului de siguranţă, gestionând în acelaşi timp impactul asupra mediului, în conformitate cu standardele europene.
Durata contractelor este de 23 de luni.

Anunţurile de participare la procedurile licitaţiilor deschise şi documentaţiiile de atribuire sunt disponibile în Sistemul Electronic al Achizitiilor Publice (SEAP), la adresa www.e-licitatie.ro.

Termenul limită pentru primirea ofertelor este 5 aprilie 2021.

×