x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii MedLife achiziţionează reţeaua de clinici Solomed, din judeţul Argeş

MedLife achiziţionează reţeaua de clinici Solomed, din judeţul Argeş

15 Mar 2018   •   12:11
MedLife achiziţionează reţeaua de clinici Solomed, din judeţul Argeş

MedLife a achiziţionat pachetul majoritar de acţiuni (80%) al Solomed, grup de clinici de servicii medicale prezente pe piaţa din Piteşti, Costeşti şi Curtea de Argeş, conform unui comunicat remis, joi, Bursei de Valori Bucureşti.

 

Grupul Solomed a fost înfiinţat în 1997 şi este unul dintre cei mai importanţi operatori medicali locali din regiune. Grupul are în componenţă cinci clinici - trei în Piteşti, celelalte două în Costeşti şi Curtea de Argeş - şi un laborator (Piteşti), oferind pacienţilor o gamă largă de investigaţii, de la consultaţii multidisciplinare pentru o gamă de peste 15 specialităţi medicale şi servicii de laborator, la investigaţii CT, ecografii, servicii de recuperare medicală şi mici intervenţii cu laser.

Potrivit reprezentanţilor grupului de clinici achiziţionate, Solomed a înregistrat la nivelul anului 2017 o cifră de afaceri de aproximativ 5,2 milioane de lei.

Cristian Ştefan Lamba, general manager al grupului Solomed, a precizat că, pentru compania pe care o conduce, parteneriatul reprezintă o mare oportunitate de dezvoltare a afacerii, un pas important în evoluţia companiei prin integrarea proceselor, beneficiind astfel de know how în zona medicală şi de management.

Achiziţionarea pachetului majoritar Solomed reprezintă cea de-a 19-a achiziţie derulată până în prezent de grupul MedLife, ultima fiind anunţată în luna februarie a.c. - Ghencea Medical Center din Bucureşti. MedLife a raportat la nivelul anului 2017 o cifră de afaceri consolidată pro-formă de 638 de milioane de lei, în creştere cu 27% faţă de 2016 şi o EBITDA pro-forma ajustată de 82,3 milioane de lei. Pentru anul acesta compania vizează o creştere de peste 20%.

MedLife este cel mai mare furnizor de servicii private de sănătate din România. Compania operează cea mai extinsă reţea de clinici, una dintre marile reţele de laboratoare medicale, spitale generale şi specializate. Acţiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzacţionare pe piaţa reglementată la vedere administrată de Bursa de Valori Bucureşti, Categoria Premium.

AGERPRES

×