x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii MedLife, cifră de afaceri cu 33% mai mare în primele şase luni

MedLife, cifră de afaceri cu 33% mai mare în primele şase luni

09 Aug 2018   •   11:17
MedLife, cifră de afaceri cu 33% mai mare în primele şase luni

Cifra de afaceri a Grupului MedLife a ajuns, în primul semestru din 2018, la 400 de milioane de lei, în creştere cu 33% faţă de aceeaşi perioadă din anul anterior, se menţionează într-un comunicat de presă al companiei, transmis joi. 

 

În acest context, cel mai mare a avans a fost înregistrat de clinici, care au raportat o creştere de 50% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, urmate de spitale, cu o creştere de 40% faţă de primele şase luni ale anului 2017, laboratoarele, farmaciile şi divizia de corporate. 

"Suntem mulţumiţi de rezultatele obţinute. În primele şase luni ale anului în curs am înregistrat peste 750.000 de vizite în clinici, peste 2,9 milioane de analize procesate şi peste 34.000 de pacienţi care au beneficiat de intervenţii complexe şi servicii de spitalizare. Trendul este confirmat şi de rezultatele obţinute de către divizia corporate, unde numărul abonaţilor care au accesat serviciile noastre a urcat la 614.000", a declarat Mihai Marcu, preşedinte şi CEO al MedLife Grup. 

Potrivit sursei citate, semestrul I al acestui an a însemnat pentru MedLife şi achiziţia a trei operatori medicali, respectiv clinicile şi spitalul Polisano, Ghencea Medical Center şi Solomed Group. 

În plus, în aceeaşi perioadă, compania a continuat planul de investiţii, prin achiziţia a şase aparate de RM (rezonanţă magnetică), ajungând astfel la un total de 12 echipamente de acest gen la nivel naţional, devenind operatorul cu cea mai puternică platformă privată de diagnostic coroborată cu tratament chirurgical din România. De asemenea, pe partea de spitale, MedLife a a demarat lucrările pentru extinderea a trei unităţi spitaliceşti: Humanitas Cluj, Life Memorial Hospital Bucureşti şi Spitalul MedLife Braşov. 

Pentru cea de-a doua jumătate a anului 2018, reprezentaţii MedLife îşi propun să menţină ritmul accelerat de dezvoltare al companiei, creşterea proiectată fiind de peste 20% faţă de 2017. 

MedLife este cel mai mare furnizor de servicii private de sănătate din România. Compania operează cea mai extinsă reţea de clinici, una din marile reţele de laboratoare medicale, spitale generale şi specializate şi are cea mai mare bază de clienţi pentru Pachete de Prevenţie în Sănătate din ţară. 

Acţiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzacţionare pe piaţa reglementată la vedere administrată de Bursa de Valori Bucureşti (BVB), la Categoria Premium, având simbolul de tranzacţionare 'M'. 

Grupul MedLife şi-a început dezvoltarea în anul 2009, când a deschis sau a achiziţionat 83 de unităţi medicale.

×