x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Ministrul Transporturilor, Dan Costescu: Tronsoanele de autostradă Sibiu-Boiţa şi Curtea de Argeş-Piteşti vor fi gata în 2020

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu: Tronsoanele de autostradă Sibiu-Boiţa şi Curtea de Argeş-Piteşti vor fi gata în 2020

07 Apr 2016   •   22:00
Ministrul Transporturilor, Dan Costescu: Tronsoanele de autostradă Sibiu-Boiţa şi Curtea de Argeş-Piteşti vor fi gata în 2020

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a dat asigurări joi, la Râmnicu Vâlcea, că până în anul 2020 se vor finaliza tronsoanele Sibiu - Boiţa şi Piteşti - Curtea de Argeş, odată cu reabilitarea DN73C, legătura Râmnicului cu autostrada Sibiu - Piteşti.

"Zilnic avem întâlniri cu echipa care se ocupă de autostrada Sibiu - Piteşti, pentru că este prioritatea 0 a companiei şi a ministerului, inclusiv DN73 care se va moderniza. Prima veste bună este că am decalat termenul din 2023 în 2021, iar sectoarele de capăt, Sibiu - Boiţa şi Curtea de Argeş - Piteşti, vor fi gata chiar în 2020, odată cu DN73 modernizat, care va asigura o descărcare elegantă pentru cei care vor să meargă spre Râmnicu Vâlcea, Gorj şi mai departe. Altă veste bună este că, de săptămâna aceasta, de luni, au început lucrările pe teren pentru studiile geo, adică au început exact în ziua în care erau planificate. Au rămas, în discuţiile din toate variantele, varianta 1 şi 7. Partea bună este că 80% din traseu este comun şi pe acest traseu au început forajele", a precizat ministrul Transporturilor.

Referindu-se la DN7D, printre singurele drumuri naţionale de pământ din ţară, ministrul Costescu a declarat că "este o poveste cu iz politic".

"Povestea, ca de obicei, are un iz politic. La un moment dat, nişte drumuri judeţene au fost băgate forţat în CNADNR, ca drumuri naţionale cu speranţă că banii care nu erau la judeţ vor veni de la compania naţională. Banii nu au venit şi aceste drumuri au rămas aşa cum sunt. În ceea ce priveşte Transalpina, şi acesta este un alt proiect care a fost forţat şi acum este în instanţă - până când instanţa nu se va pronunţa nu ne putem atinge de şantierul acela. Iar DN 7A este, din câte ştiu eu, în planul de întreţinere al companiei naţionale", a mai spus Costescu.

Ministrul Transporturilor a fost prezent joi la Râmnicu Vâlcea, unde a inspectat lucrările la noua construcţie a gării din municipiu.

Sursa: AGERPRES

×