x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Plăți de circa 400 de milioane de lei pentru investiții realizate prin PNDL

Plăți de circa 400 de milioane de lei pentru investiții realizate prin PNDL

17 Sep 2021   •   14:18
Plăți de circa 400 de milioane de lei pentru investiții realizate prin PNDL

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a plătit vineri aproape 400 de milioane de lei pentru finalizarea a sute de lucrări de investiții realizate prin PNDL 1 și PNDL 2.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a virat suma de 395 de milioane de lei, în vederea decontării facturilor pentru 539 de obiective de investiții realizate prin etapele I și II ale Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

Astfel, pentru etapa I, a fost achitată suma de 46 de milioane de lei pentru 63 de obiective, iar pentru etapa a II-a a programului au fost decontate facturi în valoare de 349 de milioane de lei pentru 476 de obiective.

„Sprijinul pentru administrațiile locale rămâne un obiectiv esențial pentru dezvoltare la nivelul întregii țări, de aceea continuăm să facem plăți către primăriile care au contractat investiții prin proiecte de dezvoltare locală”, a declarat Cseke Attila, ministrul Dezvoltării.

Recent, Guvernul a aprobat alocarea sumei de trei miliarde de lei pentru finalizarea lucrărilor de investiții finanțate prin PNDL II. Cu banii alocați de guvern se realizează finanțarea suplimentară a proiectelor aflate în derulare prin Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa a II-a. Concret, suplimentarea de buget trebuie să acopere costurile majorării prețurilor materialelor de construcții și a salariilor.

Mediafax

×
Subiecte în articol: PNDL