x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Previziuni îngrijorătoare privind piaţa bursieră în 2023

Previziuni îngrijorătoare privind piaţa bursieră în 2023

14 Dec 2022   •   14:20
Previziuni îngrijorătoare privind piaţa bursieră în 2023

Dacă anumite previziuni atestă că 2023 este anul căderii bursei, pentru toţi acei investitori ce au luat serios în considerare acest subiect, tot ei trebuie să ia la cunoştinţă că anul ce urmează se anunţă a fi unul liniştit.

Chiar dacă piaţa din 2022 a avut loc de nişte schimbări îngrijorătoare, de efect pentru multe dintre afaceri şi acţiuni, mulţi experţi afirma că este timpul ideal pentru un nou început odată cu intrarea în anul ce este pe sosite.

Într-adevăr, brokeri de acţiuni nu exclud volatilitatea şi în anul acesta, însă, va scădea. Totodată, este timpul oportun pentru a fi realizate investiţii în acţiuni.

Acţiuni ce au rezistat şi în 2022

În 2022 au existat diferite ocazii a căderii pieţei bursiere, însă, acest lucru nu a avut loc, cei mai mulţi dintre investitori în actiuni fiind pregătiţi pentru orice moment critic de acest fel. Graficul întemeiat de către Dow Jones şi susţinut de experţii financer.com, relatează cursul bursei pentru următorii ani, iar 2023 nu este anul în care aceasta ar putea avea de suferit drastic. Tot ce va însemna schimbare se rezumă la o creştere ce va avea loc chiar în prima parte a anului.

Brokeri de actiuni - să existe o teamă pentru căderea bursei în 2023?

O întrebare ce se abate asupra unor brokeri de acţiuni este legată de această cădere a bursei. Există puncte de date care pot său par a fi relevante, ceea ce face destul de complexă analiza bursei în anii ce vor urma. Partea interesantă din analiza unui astfel de eveniment este că aproape nimeni nu ştie ce puncte sunt într-adevăr relevante şi de luat în calcul. Totuşi, specialiştii recomanda investitorilor să nu se gândească la ce este mai rău, pentru că situaţia este analizată din multe puncte de vedere şi niciunul nu indică o cădere a pieţei bursiere. În mod cert vor exista în continuare schimbări, volatilitate şi extrageri destul de puternice, dar bursă nu va avea parte de o cădere extremă.

Investiţii în actiuni- Ce s-a întâmplat cu marile crize bursiere din ultimii ani?

Un nou trend pe piaţa bursieră este anunţarea căderii sale. Este foarte uşor ca investitorii să aibă această teamă şi mulţi experţi să atribuite fiecare eveniment drastic de pe piaţa cu fix căderea bursei. Este un termen din ce în ce mai folosit pe toate reţelele de socializare şi mulţi asociază situaţiile grele cu aceasta, cădere a bursei”. Însă, câte dintre previziuni s-au adeverit cu adevărat?

Din anul 1900 şi până în prezent au avut loc doar mari 4 evenimente de acest tip:

  • Panica din 1907
  • Wall Street
  • Lunea Neagră din octombrie 1987
  • Prăbuşirea din 2008-2009

Cât despre faimoasa prăbuşire Dotcom din anul 2000, aceasta nu poate fi văzută drept cădere a bursei, pentru că singura care s-a prăbuşit cu adevărat a fost NASDAQ. Restul indicilor şi anumite investiţii în acţiuni au scăzut, dar nu s-au prăbuşit. 

Graficele afirma un parcurs lin

În ciuda schimbărilor ce nu pot fi niciodată excluse, graficele afirma că anul 2023 nu este despre căderea pieţei bursiere. Este o normalitate să existe urcuşuri şi coborâşuri, însă, cu toţii aşteaptă ca anul să fie unul liniştit.

 

×