x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Românii și italienii își dau mâna în sectorul farmaceutic

Românii și italienii își dau mâna în sectorul farmaceutic

de Paul Bardașu     |    10 Oct 2024   •   10:03
Românii și italienii își dau mâna în sectorul farmaceutic

Cel mai mare eveniment la nivel mondial dedicat industriei farmaceutice, Târgul CPHI ediția 2024, care acoperă întregul lanț de aprovizionare de la ingrediente și doze finite până la utilaje, biotehnologie și packaging, s-a desfășurat recent, la Palazzo delle Stelline din Milano.

România a fost reprezentată de UNIFARM, compania națională de interes strategic, reprezentată de directorul general, Dr. Adrian Marius Dobre. Având în vedere rolul său în a se asigura că piața din România are acces la cele mai noi și mai eficiente medicamente și terapii pentru pacienții din România, UNIFARM a semnat un protocol de cooperare pentru dezvoltarea relațiilor economice dintre Italia și România, în sectorul farmaceutic, cu Confindustria România, patronat care reprezintă cele mai mari investiții italiene din România, reprezentată de președintele Giulio Betola, în prezența reprezentanților oficiali ai Consulatului General al țărrii nostre la Milano și ai unor companii din peninsulă atent selecționate din sectorul farmaceutic.

Adrian Marius Dobre a prezentat rolul strategic pe care Compania Națională UNIFARM îl joacă în sistemul medical din România: “Industria farmaceutică din România se dezvoltă rapid. În calitate de director general al companiei farmaceutice a statului român, sunt dornic să încep colaborarea cu partenerii noștri italieni în vederea explorării modului în care putem extinde în continuare sectorul nostru de activitate și afacerile din industria sănătății. Parteneriatul încheiat astăzi va reprezenta o oportunitate de a discuta subiecte de interes comun”.

Alegerea Confindustria România drept promotor al acestei colaborări se bazează pe capacitatea sa consolidată de a crea oportunități pentru companiile italiene, susținând în același timp necesitățile sistemului de sănătate din România. La rândul său, președintele Confindustria România, Giulio Bertola, a declarat: “Sunt deosebit de onorat de faptul că o Companie Națională de Interes Strategic, precum UNIFARM, a ales Confindustria România în acest demers de dezvoltare a relațiilor comerciale în sectorul farmaceutic între cele două țări, România și Italia, relații strategice și pentru sistemul medical românesc. Consider că este necesar să fie adoptate imediat măsuri concrete și inovatoare pentru dezvoltarea tuturor formelor de activitate economică externă într-un sector atât de sensibil care are nevoie de un lanț de aprovizionare relațional/industrial de încredere, în vederea garantării unei aprovizionări stabile cu medicamente de înaltă calitate”.

Prin intermediul acestui Protocol de colaborare, cele două structuri și-au fixat mai multee obiective, precum promovarea cooperării economice între cele două țări pe baza valorilor comune și a legăturilor strânse, organizarea de întâlniri de afaceri, promovarea participării la expoziții și târguri organizate în comun, organizarea de misiuni economice, seminarii, simpozioane, conferințe și alte activități în scopul îmbunătățirii cunoștințelor despre economia sectorului farmaceutic din cele două țări, promovarea dezvoltării afacerilor și identificarea de parteneri în vederea unor schimburi comerciale reciproc avantajoase.

×
Subiecte în articol: farmaceutic unifarm