x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Soluții pentru fluidizarea traficului pe Valea Prahovei. Pasaje la Comarnic și Sinaia

Soluții pentru fluidizarea traficului pe Valea Prahovei. Pasaje la Comarnic și Sinaia

04 Feb 2022   •   11:07
Soluții pentru fluidizarea traficului pe Valea Prahovei. Pasaje la Comarnic și Sinaia

Executivul vrea să contruiască un pasaj pietonal la Comarnic și două pasaje rutiere în Sinaia pentru fluidizarea traficului pe Valea Prahovei. 

În această săptămână au fost aprobate două hotărâri de guvern pentru pasajele rutiere Sinaia Sud și Sinaia Nord. Totodată, va fi trimisă o cerere către Primăria Comarnic pentru transferarea unui teren din domeniul public al orașului Comarnic, în domeniul public al statului, pentru realizarea unui pasaj pietonal subteran, scrie prahovainfo.ro.

Un pasaj rutier va fi construit pe DN1, la intrarea în Sinaia, spre Bulevardul Republicii. Valoarea proiectului se ridică la 53,5 milioane de lei. Acesta este necesar pentru reducerea timpilor mari de așteptare a autovehiculelor în interiorul orașului, consumului ridicat de combustibili, poluării fonice și emisiilor de noxe. Conform studiului de trafic elaborat în perioada de trafic intens, au fost înregistrate 23.646 vehicule echivalate/zi.

Obiectivul face parte din programul “Măsuri de sporire a capacității de circulație pe DN 1 Valea Prahovei, sectorul de drum Comarnic – Predeal” și este prevăzut în cadrul POIM 2014-2020. Din punct de vedere funcțional și al traficului, obiectivul se încadrează în clasa de importanța II şi va avea lungimea de 438 de metri.

Construcția pasajului va asigura o viteză crescută a traficului de tranzit și fluidizarea acestuia, reducerea costurilor călătoriei, eliminarea ambuteiajelor, reducerea riscului de accidente, sporirea siguranței participanților la traficul auto și pietonal, reducerea noxelor și zgomotului din zonă.

Cel de-al doilea pasaj va fi construit în zona Sinaia Nord, iar valoarea proiectului este estimată la 56,6 milioane de lei. Acesta va fi situat la ieșirea din Sinaia spre Bușteni, din Bulevardul Ferdinand spre DN1. Intersecția este uneori dirijată de agenți de poliție.

Pasajul este necesar pentru reducerea numărului accidentelor rutiere, fapt ce corespunde obiectivului impus de UE. Obiectivul face parte din programul “Măsuri de sporire a capacității de circulație pe DN 1 Valea Prahovei, sectorul de drum Comarnic – Predeal” și este prevăzut în cadrul POIM 2014-2020. Conform studiului de trafic elaborat în perioada de trafic intens au fost înregistrate aproximativ 18.688 vehicule echivalate/zi. Obiectivul se încadrează în clasa de importanța II şi va avea lungimea de 382,50 de metri.

Guvernul a hotărât trimiterea unei cereri către Consiliul Local al orașului Comarnic, județul Prahova, cu privire la adoptarea unei hotărâri pentru transmiterea unui teren, cu suprafaţa de 830 mp din domeniul public al orasului Comarnic în domeniul public al statului, pentru darea în administrarea Ministerului Transporturilor si Infrastructurii prin Compania Naţionala de Administrare a Infrastructurii din Romania pentru realizarea unui pasaj pietonal subteran în zona Primăriei Comarnic. Investiția este necesară deoarece traficul de pe DN 1 trece prin centrul orașului și provoacă ambuteiaje din cauza suprapunerii circulației de tranzit cu circulația urbană.

×
Subiecte în articol: valea prahovei comarnic sinaia