x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Sorin Grindeanu anunță investiții emirateze în Portul Constanța

Sorin Grindeanu anunță investiții emirateze în Portul Constanța

22 Iun 2022   •   14:45
Sorin Grindeanu anunță investiții emirateze în Portul Constanța

Emiratele Arabe Unite vor investi în dezvoltarea Portului Constanța, potrivit ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„Investiții emirateze în România! Conducerea Abu Dhabi Ports Group și-a manifestat interesul pentru derularea unor investiții în Portul Constanța, în zona Molului Sud. În cadrul întâlnirii, pe care am avut-o astăzi la Abu Dhabi, reprezentanții acestui grup au transmis că vor să dezvolte proiecte în zona molurilor 3 și 4 din Port”, scrie Sorin Grindeanu pe Facebook .

S-a decis înființarea un grup comun de lucru care să discute despre încheierea unui Memorandum de Înțelegere între Portul Constanța și AD Ports Group.

„I-am invitat pe reprezentanții AD Ports Group să viziteze Portul Constanța pentru a stabili termenii colaborării, inclusiv în contextul interesului manifestat de aceștia pentru investiții în ceea ce privește insula artificială din port. Am discutat și despre un posibil parteneriat pentru dezvoltarea Centrului Logistic Intermodal cargo pe Aeroportul Internațional Timișoara “Traian Vuia”, care poate deveni astfel un puternic nod comercial regional, conectat la rețelele de transport feroviar și rutier. Acest Centru Intermodal, a cărui construcție este evaluată la 300 de milioane de euro, ar putea fi dezvoltat pe o suprafață de 65 de hectare și ar oferi facilități de depozitare și transport, inclusiv pentru mărfurile intercontinentale”, încheie demnitarul.

×