x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Titlurile de stat Tezaur pot fi cumpãrate în luna mai 2022. Dobânzi de până la 6,15% pe an

Titlurile de stat Tezaur pot fi cumpãrate în luna mai 2022. Dobânzi de până la 6,15% pe an

29 Apr 2022   •   15:22
Titlurile de stat Tezaur pot fi cumpãrate în luna mai 2022. Dobânzi de până la 6,15% pe an

Începând de luni, 2 mai, românii pot investi în titlurile de stat Tezaur, cu maturități de 1 și 3 ani și dobânzi anuale de 5,5% și 6,15%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în forma dematerializată, anunță Ministerul Finanțelor.

Titlurile de stat pot fi cumpărate între 02 – 26 mai 2022 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV. Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesați Ghid Tezaur online și Tezaur online.

Între 02 – 27 mai 2022 titlurile pot fi cumpărate de la unitățile Trezoreriei Statului, iar între 02 – 26 mai 2022 în mediul urban și 02 – 25 mai 2022 în mediul rural, prin subunitățile poștale ale C.N. Poșta Română S.A.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obținute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.

Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.

×
Subiecte în articol: titluri de stat Tezaur