x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Un nou Consiliu de Administrație la Uzina Automecanică Moreni

Un nou Consiliu de Administrație la Uzina Automecanică Moreni

06 Mai 2021   •   09:27
Un nou Consiliu de Administrație la Uzina Automecanică Moreni
Sursa foto: Hepta

Acționarii Uzinei Automecanice Moreni au numit un nou Consiliu de Administraţie, pentru o perioadă de patru luni, cu posibilitatea de prelungire, transmite Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT). Indemnizaţia brută lunară fixă a membrilor CA se menține la 2.700 de lei, potrivit Hotărârii AGA 4/20.06.2018

"Obiectivul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT) este să numească în consiliile de administraţie profesionişti potriviţi provocărilor pe care le întâmpină fiecare companie în parte, în scopul asigurării activităţilor de supraveghere şi conducere administrativă a acestor companii. Ca urmare a expirării mandatelor provizorii ale membrilor Consiliului de Administraţie al Uzinei Automecanice Moreni, Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor, întrunită în data de 07.04.2021, a hotărât numirea temporară a unor noi membri pentru o perioadă de patru luni, cu posibilitatea de prelungire. Criteriul de selecţie avut în vedere a fost expertiza profesională a candidaţilor corelată cu nevoile şi strategia de dezvoltare a companiei. Profilele au fost selecţionate din baza de CV-uri primite ca urmare a apelului făcut de către MEAT asociaţiilor profesionale sau de ramură", se arată în comunicat.

Noii membri sunt: Daniel Sava, licenţiat în economie şi certificat Chartered Financial Analyst Association; Patricia Vasile, auditor senior în companii de consultanţă financiară şi audit; Mihai Rus - project management pentru procese de dezvoltare şi lansare proiecte de inginerie, inginer de calitate şi auditor de proces pentru linii de fabricaţie în industria automotive.
Membrii înlocuiţi sunt: Viorel Adam, Adriean Budoiu şi Mihai Niţă.

Obiectivele mandatului: bugetului de venituri şi cheltuieli pentru anul în curs; închiderea exerciţiului financiar 2020, raportările financiare semestriale aferente 2021; proiect de act constitutiv actualizat.

Societatea Uzina Mecanică Moreni SA este deţinută de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului în procent de 86,62% și al cărei obiect de activitate este fabricarea de vehicule militare de luptă, subansamble şi piese de schimb.
Are 310 de angajaţi, iar în 2020 a înregistrat o cifră de afaceri de 13,7 milioane lei şi o pierdere estimată de 7,4 milioane lei. 

×