x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Londra, 2012. Încep Jocurile Olimpice

Londra, 2012. Încep Jocurile Olimpice

26 Iul 2012   •   20:04
Londra, 2012. Încep Jocurile Olimpice

Timp de doua saptamani armele vor tacea, pentru ca la Londra are loc cea de-a 30-a editie a Jocurilor Olimpice. Stiu, nu suna deloc dambovitean, dar acesta este caracterul Olimpiadei…

TVR si Dolce sunt canalele care vor transmite competitiile, insa nu exista canal important care sa nu trimita la Londra echipe de jurnalisti pentru relatari de la fata locului. TVR va transmite, pe posturile TVR 1, TVR 2 si TVR 3, un numar record de ore – aproximativ 400 (fata de aproximativ 320 la JO de la Beijing din 2008). Echipa TVR, de exemplu este pe departe cea mai numeroasa - este formata din 11 comentatori si reporteri. Printre ei – Alina Alexoi si Emil Hossu-Longin.

"Ca si pentru sportivi, si pentru noi, Londra 2012 e o provocare', spune Alina. "Sunt sigura ca englezii isi vor pune amprenta personala asupra acestei editii pe care o organizeaza pentru a treia oara in istorie - o premiera pentru Jocurile Olimpice. Sper ca spectacolul olimpic sa ajunga in casele dumneavoastra odata cu transmisiunile TVR. Sunt sigura ca gimnastele din Romania vor crea surprize frumoase la Jocuri. Voi comenta doua discipline cu greutate pentru Romania: gimnastica si scrima. De la ambele asteptam medalii. Fetele lui Belu si Bitang vor fi, cu siguranta, la inaltime - Ponor si Izbasa au simtit gustul succesului si stiu ce trebuie sa faca pentru a repeta performantele, iar Larisa Iordache e un nume pe care va recomand sa-l urmariti. Mizez pe fetitele power puff - cele mai nebunatice spadasine din lume - si pe muschetarii lui Covaliu. Mai pariez pe canotaj, pe judo si pe kaiac-canoe. Dar, atentie, la Jocuri mereu sunt surprize...'

"Nu e greu de imaginat cum se simte Anthony Davis, pustiul care a ajuns in echipa olimpica americana de baschet printr-o minune si va juca la Londra primul meci din postura de profesionist', comenteaza Emil Hossu-Longin. E nascut in 1993 si a facut in iunie pasul de la colegiu la baschetul stelelor. Acum se antreneaza langa Kobe Bryant, LeBron James si Chris Paul, oameni langa care a visat sa se afle. Cred ca e in al noualea cer!...Il inteleg perfect. Si eu sunt tot pe acolo. Ajung pentru prima oara la Olimpiada si am visat sa-i comentez pe baschetbalistii din NBA. Si am privilegiul imens sa fiu si langa Michael Phelps, Ryan Lochte, Federica Pellegrini, James Magnussen si Laszlo Cseh. La 20 de ani de la "Dream Team" si de fabuloasele meciuri jucate la Barcelona, transmise de TVR si comentate de Bogdan Stanculescu, cel putin doi oameni de pe planeta asta vor putea spune pe parchetul salii olimpice "a dream come true"... See you in London, Anthony!'

Crina Abrudan se muta la Londra
Crina Abrudan pleaca la finalul lunii iulie la Londra. Prezentatoarea stirilor sportive de la Antena 1 le va aduce romanilor toate informatiile relevante despre Jocurile Olimpice 2012.

Impreuna cu Gabi Balasu de la Antena 3 si Magda Bucur, reporter special al Observatorului, Crina va realiza foarte multe transmisii in direct, stiri si reportaje, astfel incat telespectatorii sa fie in permanenta informati despre evolutia sportivilor romani in competitie. In plus, Crina Abrudan va fi si gazda unor editii speciale transmise din studioul GSP TV pe care postul de televiziune il amenajeaza special la Londra pe durata Olimpiadei.

"Este pentru prima data cand merg la o Olimpiada si sunt foarte incantata ca voi ajunge acolo. Este o provocare din punct de vedere profesional si am emotii, pentru ca stiu ca nu va fi usor. Sunt perfectionista si imi doresc sa iasa totul foarte bine', a declarant Crina.

Cateva cifre
1924 – anul primei participari oficiale a Romaniei la cea de-a VIII-a editie a Jocurilor Olimpice (de la Paris), care a insemnat si prima medalie din istoria olimpica a sportului romanesc, obtinuta de echipa de rugby, care s-a clasat pe locul al III-lea.
292 de medalii au fost castigate de sportivii romani pana acum dintre ele, 86 de medalii de aur au fost castigate de romani..
36 sporturi vor putea fi urmarite la aceasta editie a Jocurilor Olimpice.
4 – numarul canalelor TVR care vor transmite in paralel competitiile JO 2012 (TVR 1, TVR 2, TVR 3 si TVR HD)

×