x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Magda Vasiliu: "Nu cred în fericire!"

Magda Vasiliu: "Nu cred în fericire!"

14 Iun 2012   •   19:28
Magda Vasiliu: "Nu cred în fericire!"
prezentatoare stiri Focus ● Prima TV
Cu dictie buna, vasta cultura generala, limbi straine si cu un aspect fizic mai mult decat agreabil, Magda Vasiliu ne informeaza, de vineri pana duminica, despre realitatile mai mult sau mai putin placute ale vietii.

● Jurnalul National: Atractia chimica fata de televiziune crezi ca va disparea vreodata? S-ar putea intampla ceva care sa te faca sa renunti sa mai apari pe micul ecran?
● Magda Vasiliu: Nu m-am gandit niciodata la meseria mea ca la rezultatul unei atractii chimice. Este o profesie ca oricare alta. Nu m-am gandit nici la ce as face daca as renunta la televiziune, poate m-as intoarce la chimie…

● Iti mai curge in sange chimia? Mai visezi formule? Te vezi intr-un laborator? Ai renuntat definitiv la chimie? Nu-ti lipseste?
● Am o oarecare nostalgie fata de perioada in care eram mereu in contact cu chimia.
Mi-ar placea sa lucrez din nou in domeniul chimiei, insa nu cred ca m-ar angaja nimeni, pentru ca nu am experienta, ci doar diploma de facultate.

● Cum descrie un chimist fericirea? Ce ingrediente folosesti pentru a obtine formula fericirii?
● Nu cred in fericire, ci doar in momentele in care esti fericit. Totul e ca in viata sa ai parte de cat mai multe momente in care sa te simti fericit, implinit. Formula fericirii sta in a nu-ti dori lucruri complicate. Nu trebuie sa iti doresti prea mult pentru a fi fericit. Sunt fericita cand ma uit la baietelul meu Vladut, sunt fericita cand am parte de prezenta celor dragi sau atunci cand medicul imi spune ca sunt sanatoasa. Nu cred in fericirea absoluta.

● Iti plac antichitatile. Cand ti-ai descoperit aceasta placere?
● Preferinta mea fata de antichitati vine dintr-o nostalgie pe care o am fata de vremurile apuse. Nu am investit in antichitati, dar imi place sa ma duc la targuri si sa vad mobilier vechi, tablouri, obiecte de uz casnic foarte vechi.

● Ai inceput sa lucrezi la o carte? Iti place sa cochetezi cu scrisul...
● Da, ma gandesc serios sa scriu o carte despre conditia femeii in lumea moderna si despre cat de stupid este mitul femeii de cariera care imbina viata profesionala cu schimbatul scutecelor. Cred ca m-apuc sa scriu cand vin din concediu.

● Cum se numeste "motorul" care te face sa mergi inainte oricat ti-ar fi de greu?
● Se numeste Vladut, baietelul meu, pentru care cred ca as putea muta muntii din loc sau macar as incerca din rasputeri s-o fac.

● Ce inseamna pentru tine o zi pierduta?
● O zi pierduta este ziua in care nu am facut nimic util pentru mine, pentru cei dragi, o zi care a decurs conform unei rutine in care traim, mai mult sau mai putin, aproape toti.

● Viata merita traita pentru ca... Te las pe tine sa finalizezi...
● Pentru ca e cel mai mare dar pe care il primim si singurul. Trebuie doar sa stim sa-l pastram si sa-l punem in slujba celor pe care ii iubim.

×