x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Monstroceii fericiţi. Disney pregăteşte un nou serial pentru preşcolari

Monstroceii fericiţi. Disney pregăteşte un nou serial pentru preşcolari

de Sebastian S. Eduard    |    21 Iun 2012   •   18:31
Monstroceii fericiţi. Disney pregăteşte un nou serial pentru preşcolari

Da, titlul este o improvizatie personala, intrucat tocmai anul viitor copiii din Romania se pot intalni cu "Happy Hugglemonsters", un serial Disney cu animatie 3D. Jurnalul National s-a aflat in culisele realizarii acestui serial si a vazut cat de distractiv poate sa fie sa ai un astfel de job. Calculatoare peste tot, birouri decorate cu fel de fel de personaje din desene animate, lume bine dispusa (cum altfel) – toate acestea le-am vazut cu ocazia vizitarii studioul Brown Bag Films din Dublin (nominalizat de doua ori la Premiul Oscar).

Carte ilustrata
Noul serial pentru prescolari de la Disney Junior "The Happy Hugglemonsters" – s-a nascut dintr-o carte ilustrata pentru copii, "I’m a Happy Hugglewug", scrisa de autoarea si ilustratoarea premiata Niamh Sharkey, publicata de Walker Books in 2007. "Ideea initiala a venit de la cateva schite si mazgalituri cu mici monstri fericiti pe care i-am desenat in caietele mele. Voiam sa creez o zi din viata unor micuti monstri. Familia lui Henry Hugglemonster este partial inspirata din experienta mea personala, deoarece si eu am crescut intr-o familie agitata si unita, unde nu a existat niciodata un moment plictisitor. Am dorit ca aceasta carte sa fie una interactiva; de aceea Henry le vorbeste cititorilor si ii invita sa i se alature."

Responsabilitate
Un desen animat este un lucru minunat, vesel si colorat. In spatele lui insa se afla nopti de nesomn, probleme intoarse pe toate fatetele posibile, multa seriozitate, o rigoare deseori nemteasca – toate in numele responsabilitatii de care brandul Disney a dat dintotdeauna dovada. Tocmai de aceea, dupa primele tatonari, Disney Junior a testat episodul-pilot cu copii cu varste cuprinse intre 2 si 7 ani si mamele acestora din intreaga lume la inceputul lui 2011. In urma testarii serialului, a devenit tot mai vizibil faptul ca Henry se dorea a fi mai mult un personaj erou, copiii isi doreau sa incerce mai multe lucruri si sa se exprime mai mult, astfel incat personajul sau a evoluat in consecinta.
In toamna lui 2011, Disney Junior a comandat studioului Brown Bag Films sa produca serialul de 52 de episoade a cate 11’ – cea de-a treia productie internationala originala pentru prescolari de la centrul de productie Disney din Londra, dupa serialul cu papusi "Bunnytown" si succesul international "Motoanimalutele din Jungla". Serialul este asteptat din 2013 in peste 150 de tari.

Despre film
Noul serial de la Disney Junior, "The Happy Hugglemonsters", este o animatie 3D originala, pentru prescolari. Serialul urmeaza aventurile micutului amator de distractii in varsta de 5 ani Henry Hugglemonster, copilul mijlociu al unei familii fericite si unite de monstri – familia Hugglemonster din Roarsville. Filmul este un "ghid de viata" pentru prescolari in stilul monstrilor. Fiecare episod de unsprezece minute le prezinta prescolarilor bucuriile si necazurile vietii lui Henry in cadrul unei familii iubitoare si agitate de monstri. In sprijinul acestei perspective unice, fiecare episod este construit din punctul de vedere al lui Henry intr-o animatie 3D plina de energie si incepe cu salutul lui Henry pentru public. Entuziasmatul Henry le vorbeste direct telespectatorilor, impartasindu-le gandurile si sentimentele lui, dar si lectiile pe care le-a invatat – de la a salva piñata de Halloween a copiilor de monstri pana la a o ajuta pe sora lui Summer sa isi dea seama ca vocea ei este frumoasa asa cum este!


×