x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Noul director general al Realitatea TV taie în carne vie. Vezi cu câţi angajaţi va rămâne televiziunea

Noul director general al Realitatea TV taie în carne vie. Vezi cu câţi angajaţi va rămâne televiziunea

04 Sep 2012   •   19:33
Noul director general al Realitatea TV taie în carne vie. Vezi cu câţi angajaţi va rămâne televiziunea

Realitatea TV va trece printr-un proces de restructurare, din cei 630 de angajati cati are in prezent televiziunea de stiri urmand sa fie pastrati aproximativ 300, a declarat Gabriel Bugnar, noul director general al Realitatea TV, scrie Mediafax.

Producatorul Gabriel Bugnar a avut marti seara prima sedinta in calitate de director general al Realitatea TV cu angajatii televiziunii de stiri. El i-a informat pe acestia ca urmeaza sa faca un plan de restructurare al Realitatea TV, care prevede reducerea numarului de angajati la jumatate.

Contactat de Mediafax, Gabriel Bugnar a confirmat faptul ca i-a informat pe angajatii Realitatea TV ca televiziunea va trece printr-un proces de restructurare. "Este evident ca trebuie sa urmeze un plan de restructurare. Din 630 vor ramane 300", a spus Bugnar.

Intrebat cum a ajuns la aceasta cifra - 300 de angajati -, Gabriel Bugnar a spus ca "300 este cifra ideala pe care au stabilit-o alte televiziuni de stiri". "Sky News din Marea Britanie are, spre exemplu, 198 de angajati", a explicat Bugnar.

El nu a precizat in cat timp se va face restructurarea la Realitatea TV.

Totodata, potrivit surselor, incepand de miercuri, cea mai mare parte din cei 174 de angajati ai societatii Alternative Media Solutions SRL, care lucreaza in prezent la Realitatea TV, insa nu sunt platiti de societatea Realitatea Media SA, detinatoarea licentei televiziunii de stiri, vor fi angajati de catre Realitatea Media SA.

Gabriel Bugnar a confirmat faptul ca cea mai mare parte din aceste persoane vor fi angajate de Realitatea Media SA. El a mai spus ca vor ramane pe Alternative Media Solutions SRL acei angajati care "si-au batut joc de serviciu" si nu si-au indeplinit atributiile la Realitatea TV. In aceasta situatie se afla 12-15 persoane.

Potrivit surselor, cei 174 de angajati ai societatii Alternative Media Solutions SRL, care lucreaza in prezent pentru Realitatea, nu si-au primit salariile pe luna august, iar pe luna iulie si-ar fi primit doar o parte din salarii.

Intr-o postare din 17 august de pe blogul personal, Gabriel Bugnar scria: "Care e problema celor 174 de angajati? Intr-o buna zi din luna iunie a.c. (...), 174 de colegi (cifra confirmata de Florin Bercea - administratorul special al Realitatea, n.r. (...) au fost anuntati ca trebuie sa demisioneze de la RealitateaTV si sa semneze un nou contract cu Alternative Media Solutions s.r.l. Pentru cei care nu erau la serviciu, obligatoriu, au fost chemati de acasa, cei care au lucrat toata ziua pe teren, obligatoriu, au fost chemati in redactie pentru a semna contractele pregatite de... Departamentul Resurse Umane! Nu stiu cine a decis cine semneaza demisia-contractul si cine nu - si aici ma refer la sefii Cristi Coman (demisionat intre timp, oare de ce?), Carmen Ungureanu, Madalina Radulescu, Cristi Nedelcu, Sorin Negulescu, Catalin Ilie - ei, cel putin, daca nu si altii, au stiut de liste , daca nu chiar ei le-au facut (fiecare pe bucatica lui)".

In aceeasi postare, Gabriel Bugnar mai scria ca in Realitatea TV exista in prezent trei "cercuri de interese".

"Am mai inteles, in vremea din urma, ca acum sunt trei cercuri de interese care se lupta pentru a detine controlul total la RealitateaTV: as putea sa spun 'gruparea A', 'gruparea B' si 'gruparea C', dar de fapt sunt Elan (cu toti ai sai), Ioana Vintu (cu toti ai sai) si creditorii (cu toti ai lor) - adica GMG cel mai mare creditor (cu Florin Bercea administrator special si toti ceilalti de pe langa el)", a mai scris Gabriel Bugnar.

Florin Bercea, administratorul special al Realitatea, a anuntat marti, numirea lui Gabriel Bugnar in functia de director general al Realitatea TV, incepand cu 3 septembrie.

In luna august, Bercea i-a anuntat pe angajati ca director executiv al Realitatea TV este Mura Frinculescu, dupa ce Sorin Enache fusese inlaturat din functia de director general al Realitatea.

Societatea Realitatea Media SA este in prezent in insolventa.

Realitatea Media a cerut insolventa in septembrie 2011, printr-un dosar inregistrat la Tribunalul Bucuresti. Atunci, omul de afaceri Elan Schwartzenberg, actionar al Realitatea, a declarat ca cererea insolventei initiata de Realitatea Media este o procedura de reorganizare judiciara, precizand ca nu doreste falimentul Realitatea Media.

×