x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Patriciu şi-a vândut singur Adevărul în Olanda

Patriciu şi-a vândut singur Adevărul în Olanda

10 Mai 2011   •   18:03

Dinu Patriciu a făcut publică vânzarea a 99,92% din participaţia pe care o deţinea ca persoană fizică în cadrul Adevărul Holding către Fast Europe Media, societate cu răspundere limitată, înregistrată în Olanda, care îi aparţine.

"În ceea ce mă priveşte, am luat această decizie pentru a permite extinderea companiei în Europa Centrală şi de Est", a mai spus omul de afaceri.

În ciuda declaraţiilor lui Dinu Patriciu, acţiunea pare mai degrabă o încercare de îndepărtare a numelui omului de afaceri faţă de pierderile generate de trustul de presă şi de creditori acestuia. 
Ipoteză ce poate fi susţinută de contextul în care a apărut ştirea vânzării acţiunilor, operaţiune aproape simultană cu cea a închiderii ziarului gratuit Adevărul de seară, de la 1 iunie.
Deşi în comunicatul oficial al trustului privind dispariţia Adevărului de seară de pe piaţa media se specifică că nu vor exista restructurări, reţeaua de redacţii locale urmând să fie înglobată în redacţia Adevărul, realizarea a doar 10 ediţii regionale, cu acelaşi personal, e un proces economic prea costisitor pentru a fi şi unul de succes.

×