x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Pe Wall Street, nivelul bonusurilor a crescut semnificativ!

Pe Wall Street, nivelul bonusurilor a crescut semnificativ!

27 Mar 2018   •   07:05
Pe Wall Street, nivelul bonusurilor a crescut semnificativ!

Nivelul mediu al bonusurilor acordate de băncile de pe Wall Street a crescut cu 17% în 2017, la 184.220 dolari, cel mai ridicat nivel începând din 2006, arata un raport publicat de Thomas DiNapoli, care supervizează bugetul statului New York.

 

Fondul de bonusuri a urcat la 31,4 miliarde de dolari, în condiţiile în care numărul de angajaţi în industria financiară a scăzut în New York, a precizat DiNapoli. Potrivit spuselor sale, "majorarea profitabilităţii în ultimii doi ani demonstrează că industria poate prospera chiar dacă după criza financiară au fost adoptate măsuri de reglementare şi de protecţie a consumatorilor. Este prea curând să estimăm cum va afecta profiturile în acest an volatilitatea sporită de pe pieţele financiare".

În sectorul valorilor mobiliare, în 2017 au fost 176.900 de angajaţi în New York, un uşor declin după creşterile din ultimii trei ani. Numărul de angajaţi în industria financiară, o componentă cheie a economiei oraşului, este cu 6% mai redus decât înaintea crizei financiare. Profiturile din serviciile de brokeraj şi tranzacţionare la Bursa de la New York au urcat cu 42%, la 24,5 miliarde de dolari, cel mai ridicat nivel din 2010, se arată în raport.

În 2017, bonusurile primite de bancherii de investiţii de la JPMorgan Chase & Co au urcat cu aproximativ 5%, în timp ce la divizia de instrumente cu venit fix bonusurile au scăzut cu 12%. O altă mare bancă de investiţii, Bank of America Corp, le-a majorat anul trecut bonusurile bancherilor cu 5 - 10%, în timp ce la divizia de instrumente de capital propriu s-a înregistrat un declin de aproximativ 5%, susţin surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Analiştii apreciază că majorarea bonusurilor ar putea avea legătură cu majorarea preţurilor acţiunilor firmelor din industria financiară, după ce administraţia Trump a anunţat că va încerca să atenueze reglementările. Preşedintele Donald Trump a făcut din dereglementare o parte importantă a planurilor sale pentru industria financiară, liderul de la Casa Albă şi consilierii săi blamând în mod repetat Dodd-Frank Act pentru limitarea creditării şi creşterii economice.

Legea Dodd-Frank - numită aşa după numele principalilor doi autori, senatorul Chris Dodd şi deputatul Barney Frank, reprezintă cea mai importante reformă a sistemului financiar din anii '30. Legea, adoptată în anul 2010, aducea un control mai strict pe pieţele financiare prin înfiinţarea de noi programe, consilii şi birouri care au fost integrate în structura de reglementare existentă. AGERPRES

×