x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Se anunţă o nouă revenire pe piaţa crypto: FTX a recuperat 7,3 miliarde de dolari

Se anunţă o nouă revenire pe piaţa crypto: FTX a recuperat 7,3 miliarde de dolari

de Redacția Jurnalul    |    13 Apr 2023   •   20:00
Se anunţă o nouă revenire pe piaţa crypto: FTX a recuperat 7,3 miliarde de dolari

Se anunţă o nouă revenire pe piaţa crypto: FTX a recuperat 7,3 miliarde de dolari din banii pierduţi anul trecut. Avocaţii spun că bursa şi-ar putea redeschide porţile în al doilea trimestru al anului 2024.

FTX şi-ar putea redeschide uşile după prăbuşirea spectaculoasă de anul trecut, potrivit unor informaţii publicate miercuri, scrie Insider, citat de ZF.

Perspectivele unei reporniri au făcut ca tokenul FTX să crească în timpul tranzacţiilor de după-amiază.

FTX va lua în considerare repornirea operaţiunilor de schimb, care ar putea avea loc în al doilea trimestru al anului 2024, potrivit CoinTelegraph.

Potrivit unui raport separat al Reuters, avocatul FTX, Andy Dietderich, a declarat la audiere: „Situaţia s-a stabilizat, iar focul care ardea sub scaunele noastre s-a stins".

Directorul general al FTX, John Ray, a declarat în ianuarie pentru The Wall Street Journal că există posibilitatea ca operaţiunile bursei să fie reluate.

Între timp, Dietderich a mai declarat miercuri că FTX începe să se gândească la viitorul său, în timp ce echipa de avocaţi lucrează încă la determinarea motivelor pentru care bursa a eşuat sub conducerea lui Sam Bankman-Fried. Fondatorul FTX se confruntă cu mai multe acuzaţii penale în urma imploziei bursei din noiembrie 2022.

Tokenul FTX FTT a crescut de peste două ori, de la 1,32 dolari la 2,74 dolari, în urma rapoartelor privind o potenţială repornire şi a unei actualizări din partea avocaţilor cu privire la recuperarea activelor.

Avocaţii FTX au declarat instanţei de faliment că au recuperat peste 7,3 miliarde de dolari în numerar şi active criptografice, o creştere de peste 800 de milioane de dolari din ianuarie, potrivit Reuters. Avocaţii caută active pentru a rambursa creditorii şi clienţii FTX.

 

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: piata crypto