x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii 4 modalități prin care să-ți construiești o echipă sustenabilă

4 modalități prin care să-ți construiești o echipă sustenabilă

15 Feb 2022   •   17:20
4 modalități prin care să-ți construiești o echipă sustenabilă

Atragerea și menținerea talentelor într-o organizație sunt factori esențiali pentru succesul acesteia. Deci, ce ar trebui să faci pentru a-i convinge pe cei mai buni oameni să ți se alăture și să îi ții aproape pentru cât mai mult timp? Răspunsul poate părea simplu, la prima vedere.

Cel mai întâlnit motiv pentru care o persoană alege să se angajeze într-o companie este același cu motivul pentru care alege să plece: oportunitățile de dezvoltare. În rândurile următoare vei descoperi 4 modalități prin care să-ți construiești o echipă sustenabilă. 

1.Oferă mijloace care să asigure dezvoltarea profesională

Statisticile arată că 59% dintre angajați s-au alăturat unei organizații pentru șansa de a evolua în carieră, iar 45% dintre cei care și-au dat demisia, au spus că au procedat așa pentru că erau îngrijorați că nu vor mai putea evolua profesional. Așadar, mijloacele prin care îți vei ține oamenii motivați și prin care vei atrage noi talente sunt extrem de importante.

În zilele noastre, colaborarea fizică și interacțiunile directe dintre angajați, elemente care asigură o productivitate ridicată în cadrul unei companii, sunt tot mai rare. Pandemia a provocat temeri întemeiate și anxietate în privința prezenței fizice la birou. Aceste preocupări atât ale angajaților, cât și ale companiilor au dus la dezvoltarea IMMUNE Building Standard™, certificare inovatoare pentru clădiri dezvoltată pe baza sistemului Healthy by Design®. Aceasta cuprinde 135 de măsuri sanitare, de inginerie, arhitecturale și operaționale, menite să îmbunătățească protecția sanitară.

2.Adaptează-te la noile reguli și noile nevoi ale angajaților

În condițiile în care pandemia a schimbat percepția oamenilor despre munca fizică, standardul IMMUNE™, coordonat de dezvoltatorul Liviu Tudor, propune o rețea extinsă de tehnologii și dispozitive, echipamente specializate, personal dedicat și facilități noi, care oferă instrumentele necesare pentru a monitoriza și ajusta starea de sănătate a spațiilor de lucru. Astfel, angajații vor fi convinși să revină mai repede la birou, într-un mediu în care sănătatea le este protejată în fața amenințările de tip patogen ale prezentului, dar și ale viitorului. Implementarea măsurilor incluse în standard vor avea efecte benefice asupra întregului mediu de afaceri, dar și în strategia de employer branding a oricărei organizații.

3.Asigură o cultură organizațională sănătoasă

Pe lângă percepția angajaților despre compania la care lucrează, extrem de importantă este și cultura organizațională, ce presupune formarea unui mediu diferențiator, a unei atmosfere proprii. Cu cât colaborarea și împărtășirea de idei vor fi încurajate mai mult, cu atât cultura organizațională va fi mai sănătoasă.

Și în acest caz, locul în care oamenii își desfășoară activitatea a devenit extrem de important, în contextul actual. Existența unor spații de coworking prietenoase, amenajate într-un stil care să ofere confortul de acasă, precum și deschiderea unor birouri satelit, în afara sediului central, pentru a fi cât mai aproape de angajați, vor aduce puncte bonus oricărei companii.  

4.Construiește în permanență

O altă modalitate pentru a-ți construi o echipă sustenabilă este aceea de a investi în permanență în transformarea angajaților și de a le oferi noi oportunități. Asigură-le training-uri de specialitate, promovează intern ori de câte ori ai ocazia, arată-le că se află în cel mai potrivit loc în care se pot dezvolta din punct de vedere uman și profesional. Faptul că le vei da șansa de a avansa și de a învăța lucruri noi va reprezenta un factor de inspirație și vei avea parte de angajați fericiți și devotați. În plus, te va ajuta să atragi și alte talente de top în organizație.

Acestea sunt cele 4 modalități prin care să-ți construiești o echipă sustenabilă. Este nevoie de implementarea unor soluții sănătoase pentru spațiile de birouri, de adaptare la noile nevoi ale angajaților, de o cultură organizațională  bazată pe colaborare și împărtășirea de idei, dar și de o dezvoltare permanentă a oamenilor pe care îi ai alături.

 

Sursa foto: Unsplash.com/Jason Goodman

 

×