x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii 5 dintre cele mai căutate și bine remunerate meserii din București, pentru care nu ai nevoie de studii superioare

5 dintre cele mai căutate și bine remunerate meserii din București, pentru care nu ai nevoie de studii superioare

24 Noi 2022   •   18:24
5 dintre cele mai căutate și bine remunerate meserii din București, pentru care nu ai nevoie de studii superioare

Când sunt nevoiți să își aleagă o meserie, unii oameni țin cont de pasiunile pe care le au, în timp ce alții preferă să aleagă o meserie care este bine plătită. Numai că tu poți face această alegere fără să fii nevoit să faci concesii în nicio privință.

  1. Hairstylist sau frizer

Serviciile de coafor sau hair-styling sunt unele dintre cele mai solicitate de femei, care își doresc să arate întotdeauna bine. Femeile care se respectă aleg să se îngrijească indiferent de situație, motiv pentru care, dacă îți dorești să poți contribui la înfrumusețarea fizică a acestora, dar și a vieții lor, în schimbul unei remunerații avantajoase.

Totodată și bărbații sunt preocupați de aspectul lor fizic, serviciile de frizerie fiind esențiale pentru aceștia. În ultima perioadă, cererile pentru cursurile de frizerie și barbering sunt tot mai dese, mai ales că astfel de servicii sunt foarte populare în rândul bărbaților moderni, care sunt dispuși să plătească sume importante de bani pentru servicii de calitate.

  1. Make-up artist

Dacă ești pasionată de frumos și înfrumusețare și ți-ai dori să poți câștiga suficient de bine pentru a-ți întreține familia din această pasiune, poți deveni make-up artist. Pentru acest lucru nu trebuie decât să urmezi cursuri de make-up in Bucuresti. Este important să alegi o scoala de formare profesională care să fie profesionistă și care susține cursuri de make-up acreditate, astfel încât să îți poată oferi o diplomă ce este recunoscută și de alte instituții.

Serviciile de make-up profesional sunt foarte apreciate de femei, care își doresc să arate impecabil, mai ales în momentele cele mai importante din viața lor, indiferent că este vorba despre propria nuntă, botezul copilului sau un eveniment al unei persoane foarte dragi.

  1. Manichiurist

Cum manichiura poate spune multe despre o femeie, îngrijirea acesteia este deja un obicei intrat în rutina reprezentantelor sexului frumos. Prin urmare si solicitările pentru servicii de manichiură, de la cea clasică la cea cu unghii cu gel, sunt foarte multe, adesea întâmplându-se ca unele femei să nu prindă o programare pentru manichiură, mai ales în cele mai aglomerate perioade ale anului, cum ar fi de sărbătorile de iarnă, de exemplu.

Astfel că dacă îți place să pictezi sau să folosești culori, dar și să ajuți alți oameni, să socializezi cu ei, urmarea unui curs de stilist unghii te poate ajuta nu numai să îți îndeplinești dorințele, dar și să poți obține câștiguri importante, care pot fi considerate venituri lunare constante.

  1. Designer de interior

Acesta meserie presupune creativitate multa. De asemenea, implica si placerea de a combina texturi si culori intr-un mod creativ si de bun gust. Dacă îți face plăcere să petreci timpul printre rafturile magazinelor de mobilă și bricolaj, imaginându-ți cum pot fi îmbinate elemente diferite astfel încât să poți obține o amenajare frumoasă și confortabilă, atunci urmarea cursurilor de design interior este următorul pas pe care ar trebui să îl faci pentru a-ți duce pasiunea la un nou nivel, cea de meserie remunerată.

  1. Fotograf

Pentru meseria de fotograf trebuie să îți placă foarte mult orice materie îți poate aduce o atenție sporită la detalii. Meseria de fotograf este una dintre acele meserii care în urmă cu 100-150 de ani nu există nici măcar în imaginația oamenilor. Astăzi, însă, într-o singură secundă se fac mai multe poze decât se făceau într-un an la începutul fotografiei. Nu există o rețeta a succesului în fotografie, însă marii fotografi au câteva lucruri în comun: talent, multă muncă și aparatură de foarte bună calitate.

 

Toate aceste meserii sunt doar cateva exemple de meserii bine platite care nu necesita studii superioare si pot fi practicate de aproape oricine își dorește, dar pasiunea și priceperea trebuie să fie dublate de multă muncă și învățare continuă.  

 

×