x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii 5 lucruri pe care să le știi înainte de a porni o carieră în PSI

5 lucruri pe care să le știi înainte de a porni o carieră în PSI

29 Mar 2023   •   16:09
5 lucruri pe care să le știi înainte de a porni o carieră în PSI

Orice instituție de stat sau privată este obligată legal să colaboreze cu o persoană care se ocupă de Prevenirea și Stingerea Incendiilor. De cele mai multe ori, aceste persoane au competențe și în ceea ce ține de siguranța și sănătatea în muncă.

Aceste cunoștințe le poți dobândi în urma absolvirii de cursuri de cadru tehnic PSI. Acestea îți oferă diplomă acreditată de Ministerul Educației și posibilitatea de a te angaja într-unul dintre cele două domenii, sau să alegi să fii liber profesionist și să îți alegi singur unul sau mai mulți clienți cu care să colaborezi. Odată ce ai absolvit acest curs, posibilitățile sunt nelimitate și îți vei mulțumi pe termen lung pentru decizia luată.

Dar, până să ajungi să participi la curs, iată cinci lucruri pe care trebuie să le știi despre acest domeniu și care ar putea fi definitorii în momentul în care faci alegerea.

Ce e bine să știi înainte să începi o carieră în SSM și PSI

Curiozitățile sunt mult mai multe, deoarece este un domeniu versatil, mereu în mișcare și care îți va garanta interacțiunea cu o mulțime de persoane, care mai de care mai interesante, dar iată-le pe cele pe care noi le considerăm ca fiind cele mai importante.

1. Tu alegi condițiile de lucru

Îți spuneam la începutul articolului că orice companie - de stat sau privată - și oricât de mică ar fi, are obligația legală de a colabora cu o firmă sau un inspector SSM și PSI pentru a se asigura că toți angajații și administratorii cunosc legislația în vigoare pentru a-și putea desfășura activitatea legal.

Astfel, avantajul tău este că poți să găsești o astfel de firmă și să începi o colaborare cu ei; sau poți să alegi să activezi în regim de liber profesionist și astfel să îți alegi tu clienții pe care îi dorești și care să se alinieze valorilor tale.

De ce poți să fii sigur este că, odată ce îți dai interesul în această direcție, e improbabil să nu îți găsești un loc de muncă sau colaborări care să te ajute să evoluezi și să nu ai grija zilei de mâine.

2. Vei interacționa cu multe persoane

Dacă ai o personalitate extrovertă și te încarci din interacțiunea cu oamenii, atunci ai găsit jobul ideal.

Fiind inspector PSI va trebui să discuți zilnic cu o mulțime de oameni cărora le vei explica ce pericole pot să apară în timpul programului de muncă și mai ales cum se pot feri de acestea.

Toate persoanele cu care te vei întâlni vor avea curiozități, așa că trebuie să te pregătești să răspunzi la toate cu mare înțelegere.

3. Nu te vei pictisi niciun moment

Legile din țara noastră se schimbă constant și, datorită domeniului în care vei alege să lucrezi, va trebui să fii mereu la curent cu acestea.

Acesta este un lucru deosebit de bun, deoarece suntem convinși că ai auzit de multe ori oameni din jurul tău care îți spuneau că au ajuns să se plafoneze la locul de muncă și că simt că nu mai evoluează.

Ei bine, acesta nu va fi și cazul tău. Ca să fii un bun profesionist, va trebui să fii mereu la curent cu aceste modificări legale și să îi ții la curent și pe colaboratori despre ele.

4. Ai ocazia să salvezi vieți

Poate inițial acest job pare că ar face parte din categoria celor pentru care trebuie doar semnată o hârtie să fie la dosar. Acest lucru este cât se poate de departe de adevăr.

Gândește-te la persoanele care se angajează într-un domeniu nou și nu cunosc toate detaliile legate de acesta și de măsurile de securitate. Atunci intervine rolul tău care poate să fie de-a dreptul salvator de vieți. Nu subestima puterea pe care o ai în mâini.

5. Ai parte de responsabilitate

Bucuria de a salva vieți vine însoțită de responsabilitatea de a transmite informațiile în așa fel încât să fie cât mai ușor de înțeles. Chiar dacă există anumiți termeni specifici domeniului, suntem convinși că aceștia se pot traduce în mai multe cuvinte și pot fi înțeleși de oricine.

Bucuriile vin însoțite de responsabilități, însă acest domeniu nu este singurul în care se întâmplă acest lucru.

Fie că dorești să faci o reconversie profesională sau îți dorești să fii la curent cu noutățile despre SSM și PSI, alege un curs online, livrat de profesioniști în domeniu, care să te ajute să evoluezi în carieră și să ajungi în punctul în care ți-ai dorit mereu.

Credite foto: pexels.com

 

×