x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii 5 motive să alegi un abonament medical privat pentru compania ta

5 motive să alegi un abonament medical privat pentru compania ta

17 Noi 2022   •   15:32
5 motive să alegi un abonament medical privat pentru compania ta
Sursa foto: Freepik

Abonamentele medicale private sunt unul dintre cele mai apreciate beneficii extrasalariale care tot mai mulți angajați din România îl solicită. Avantajele oferite de un astfel de abonament sunt numeroase, iar în acest articol îți vom spune de ce și tu ar trebui să alegi unul pentru compania ta, dacă nu ai făcut-o deja.

  1. Contribuie la scăderea absenteismul și creșterea productivității angajaților tăi 

Nu este necesar să analizezi zeci de studii pentru a ști că un angajat sănătos din punct de vedere fizic și mintal va fi mai productiv. Un angajat care se confruntă cu diverse probleme de sănătate nu doar că nu va putea lucra la fel de eficient, ci va fi nevoit și să lipsească mai des de la serviciu.  

Optând pentru una dintre numeroasele oferte de abonamente medicale pentru companii disponibile, le oferi angajaților tăi acces la servicii medicale de calitate. Vor putea merge la medic oricând au nevoie, vor beneficia de toate analizele și investigațiile necesare fără să-și facă griji cu privire la costul acestora și vor putea avea grijă de sănătatea lor. Pentru compania ta, acest lucru va însemna o creștere a productivității și o reducere a absenteismului. 

  1. Îți permite să atragi cei mai buni angajați 

Salariul nu mai este singurul criteriu de care o persoană ține cont atunci când își caută un nou loc de muncă. Beneficiile extrasalariale au și ele un rol important, iar abonamentele medicale sunt unul dintre cele mai apreciate și solicitate dintre acestea. Persoana care a primit oferte de muncă din partea mai multor companii va analiza cu atenție ce avantaje îi oferă fiecare post în parte, iar abonamentul medical inclus în pachetul de beneficii pe care i-l oferi poate înclina balanța în favoarea companiei tale. 

  1. Te ajută să-ți păstrezi angajații 

Una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă un angajator este retenția angajaților. De ce? Pentru că nu este suficient să angajezi cei mai buni profesioniști dacă nu îi poți păstra. Salariul, mediul de lucru, felul în care aceștia consideră că sunt percepuți de către superiori, cât de apreciați sunt - toate acestea sunt lucruri care contribuie la fidelizarea lor. La fel cum te ajută să atragi cei mai buni oameni, abonamentul medical privat poate fi unul dintre acele beneficii extrasalariale care îl fac pe un angajat să continue să-și dorească să lucreze pentru tine chiar dacă primește oferte tentante și din partea altor companii. 

  1. Poți opta pentru abonamente personalizate 

Furnizorii de servicii medicale pun la dispoziția companiilor diverse tipuri de abonamente medicale corporate ce pot fi personalizate pentru a corespunde nevoilor firmei tale. În funcție de numărul angajaților și de nevoile lor, poți opta pentru diverse pachete medicale care pot includăe diferite tipuri de servicii, de la medicina muncii până la consultații și proceduri medicale ultraspecializate. 

  1. Contribuie la creșterea companiei tale   

Concediile medicale frecvente, scăderea productivității și pierderea unor angajați sunt factori care îți pot afecta compania și pot duce la o scăderea a profitului. Angajații buni, sănătoși, care se simt apreciați și țin la calitatea muncii lor îți vor face compania și profitul să crească. Tot din punct de vedere financiar, scăderea numărului concediilor medicale atrage cu sine o reducerea a costurilor asociate cu acestea, ceea ce te va ajuta să faci economii. 

 

Ai grijă de sănătatea salariaților tăi și optează pentru abonamente medicale private. Oferta disponibilă pe piață este una variată, iar tot ce trebuie să faci este să o alegi pe cea care corespunde nevoilor companiei tale.  

×