x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii 72% dintre companii au adoptat munca hibrid în 2021

72% dintre companii au adoptat munca hibrid în 2021

22 Dec 2021   •   14:46
72% dintre companii au adoptat munca hibrid în 2021

Circa 72% dintre companii au implementat munca hibrid, angajații și echipele alegând zilele de prezență la serviciu, arată sondajul HR Barometru, realizat de PwC România.

În prezent, doar 25% dintre salariați au ales să meargă la birou dar circa 75% dintre aceștia vor să fie prezenți la locul de muncă  anul viitor. 

”Angajații au început să aibă mai multă încredere să revină la birou, fiind încurajați de investițiile în măsuri de siguranță din partea angajatorilor și de implementarea unui sistem de muncă hibrid. Companiile vor să-și păstreze angajații și să atragă noi talente, în contextul în care planurile ambițioase de creștere pot fi limitate de lipsa resurselor umane. Astfel, vedem că majoritatea respondenților și-au majorat bugetele de salarii pentru 2022 pentru a acoperi creșterea inflației din a doua jumătate a anului. Iar un accent important este pus pe acordarea de beneficii, companiile incluzând tot mai multe opțiuni, în special din categoria sănătății și stării de bine a angajaților”, spune Oana Munteanu, Director People & Organisation PwC România.

Numai 8% dintre respondenți au implementat munca exclusiv la distanță și 11% lucrează doar de la birou. 

Totoată, 28% dintre respondenți au crescut cu 3% bugetul de salarii estimat pentru 2022, iar 15% cu mai puțin de 3%. Însă 46% au păstrat același buget, 8% nu au luat o decizie, iar 1% l-au scăzut. Creșterea salarială medie este de 7%.

Cele mai mari creșteri sunt de 8,6% în IT&Telecom,8,5% produse industriale, 8,3% retail și de  4,6% în asigurări.

Beneficiile acordate sunt: extinderea pachetelor medicale, creșterea valorii tichetelor de masă, beneficii pentru munca de acasă, pachete de legate de starea de bine a angajaților, precum zile de concediu suplimentare sau reducerea programului de muncă pe perioada verii și voucherele de vacanță.

Studiul a fost derulat în perioada 12-21 decembrie 2021 la 71 de companii, din IT & Telecom, retail, FMCG, farmaceutic, servicii financiare, industrie și asigurări. 

×
Subiecte în articol: munca la distanta hibrid