x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Ajutoare sociale pentru românii cu venituri mici. Când vor fi acordate voucherele

Ajutoare sociale pentru românii cu venituri mici. Când vor fi acordate voucherele

23 Sep 2022   •   11:48
Ajutoare sociale pentru românii cu venituri mici. Când vor fi acordate voucherele

Executivul vrea să acorde ajutoare pentru românii cu venituri mici. Voucherele sociale ar urma să fie acordate și în 2023.

Sunt vizate persoanele care au venituri lunare sub 1.500 de lei. Pentru acestea vor fi prelungite voucherele sociale, în sumă echivalentă cu 50 de euro. Aceștia au primit și în 2022 astfel de vouchere, o dată la două luni. 

Și pensionarii care primesc sub 1.600 de lei/lună vor beneficia de ajutor social, astfel încât venitul lor să ajungă la 2.200 de lei/lună. Însă această sumă va fi acordată o singură dată pe an. 

Guvernul are în vedere aprobarea unui nou pachet pentru ajutoare către populație, ca urmare a inflației galopante, care a ajuns la 15%. O parte dintre sumele necesare pentru acordarea acestora provin de la bugetul de stat iar cealaltă parte din fonduri europene. Măsurile sunt analizate în prezent de guvern și coaliția de guvernare, potrivit unor surse antena3

×
Subiecte în articol: ajutoare sociale vouchere