x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii ANUNȚUL ministrului Turismului. Care sunt beneficiarii tichetelor de vacanță

ANUNȚUL ministrului Turismului. Care sunt beneficiarii tichetelor de vacanță

18 Dec 2021   •   12:11
ANUNȚUL ministrului Turismului. Care sunt beneficiarii tichetelor de vacanță

Angajații din sectorul privat pot să primească vouchere de vacanță, anunță ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu. Valoarea maximă a acestora poate ajunge la 13.800 lei.

Persoanele care au contract individual de muncă au dreptul la echivalentul a 6 salarii minime brute garantate pe ţară.

„Voucherele de vacanță pot fi acordate și salariaților din privat, direct de către angajator, pentru acoperirea cheltuielilor ocazionate de efectuarea concediului de ordină în regim de turism intern. Mai mult, pe durata acestui an, prin comparație cu angajații din sectorul public, cei care lucrează la privat au putut beneficia de aceste vouchere de vacanță. Datorită impactului pozitiv de pe plan economic și social, încurajez companiile să le ofere în continuare, iar pe viitor îmi propun să identific metode prin care să poată crește atractivitatea acordării acestora, fără a afecta, însă, bugetul de stat”, spune Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului și Turismului.

Avantajele angajatorilor sunt, printre altele, 100% deductibilitate fiscală în limita a 13.800 lei/angajat/an fiscal și scutirea de la plata contribuției asiguratorie pentru muncă, în valoare de 2,25% din salariul brut al angajatului. De asemenea, companiile sunt scutite de la plata contribuțiilor sociale datorate de angajat.

Voucherele de vacanță primite de salariați pot fi folosite pentru achiziţionarea serviciilor de cazare și pot fi adăugate și alte servicii precum masa, transportul, tratamentul balnear.

Acestea se emit doar de către entitățile autorizate de Ministerul Finanțelor Publice. În perioada 2022-2026 vor fi acordate exclusiv pe suport electronic.

×