x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Ce pasi trebuie sa urmezi pentru a gasi mai usor un nou loc de munca

Ce pasi trebuie sa urmezi pentru a gasi mai usor un nou loc de munca

de IncomeMagazine    |    29 Oct 2012   •   07:53
Ce pasi trebuie sa urmezi pentru a gasi mai usor un nou loc de munca
Sursa foto: Francesco Santalucia/Getty Images/iStockphoto

Simona, o tânără de 30 ani, cu abilităţi foarte bune în zona de comunicare în limbi străine, avea o experienţă de câţiva ani în postul de asistent administrativ - relaţii clienţi, când a fost obligată să ia decizia să-şi schimbe profesia. Ştia exact ce vrea să facă în viitor, dar nu şi cum să intre pe făgaşul unei cariere în resurse umane. Cum a făcut pasul spre reconversie?

S-a gândit că HR-ul se află pe un teren mai sigur decât cel în care acumulase experienţă, cu o ofertă de joburi mai mare comparativ cu cea din zona administrativă. În plus, toate posturile deţinute anterior fuseseră pe perioade determinate, ultimul dintre ele pe o durată de un an şi jumătate, într-un institut cultural. Aşa se face că, în urmă cu câteva luni, după încheierea contractului, Simona a fost nevoită să înceapă, din nou, anevoioasa căutare a unui job. Numai că, de data asta ar fi vrut altceva, în ciuda faptului că nu avea niciun fel de experienţă în domeniu. S-a oprit din iureşul depunerii de CV-uri pentru posturi care nu i se potriveau şi s-a înscris în proiectul „Construieşte-ţi viitorul pas cu pas program pilot de creştere a nivelului de angajabilitate a persoanelor afectate de criza economică”. Aici a beneficiat gratuit de consultanţă şi îndrumare. A avut noroc. Aspiraţiile de schimbare a profesiei se pliau perfect pe aptitudinile pe care le deţinea. În sesiunile de consiliere şi autoevaluare a opţiunilor de carieră a reieşit compatibilitatea ei ridicată cu poziţii de specialist resurse umane, analist resurse umane, respectiv specialist dezvoltare, după cum ne-a povestit Elena Munteanu, consultant în cadrul WKH, unde a fost consiliată Simona.

Astfel, primii paşi pe drumul către jobul dorit fuseseră făcuţi. Mai departe, planul de acţiune construit împreună cu consilierul de carieră Clementina Rusu a ajutat-o să identifice clar tipul de post căutat şi apoi să listeze companiile în care ar fi putut accesa poziţiile dorite.

Citeste AICI cum poti sa iti alegi o noua profesie

Citeste si
Ce se ascunde in spatele marcilor proprii din hypermarketuri

În IARNA asta trebuie să ţineţi cont de acest lucru. Sfaturile vă vor fi foarte utile
Vom asista la un nou razboi dintre China si India?
Cine sunt ŞOMERII care pot primi şi 3.000 de euro/lună, dacă acceptă asta. Companiile se bat pentru ei

×