x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Ce poți găsi de muncă în București atunci când nu ai experiență?

Ce poți găsi de muncă în București atunci când nu ai experiență?

21 Noi 2022   •   10:53
Ce poți găsi de muncă în București atunci când nu ai experiență?

Cei care locuiesc în provincie sunt de părere că în Capitală este mult mai ușor să îți găsești un loc de muncă. Într-un fel da, pentru că piața muncii este mult mai diversă, dar asta nu înseamnă că totul este bine și frumos aici. La fel ca în toate alte orașele, încă se mai pune accent pe experiență, deși lucrurile încep să se îmbunătățească. Din ce în ce mai mulți angajatori par mult mai dispuși să angajezi tineri sau persoane care nu au mai lucrat deloc până acum, dar care în schimb sunt foarte dornici să devină independent financiar. Dacă și tu ești interesat de așa ceva, avem pentru tine o listă cu locurile de muncă unde experiența nu este neapărat necesară și unde îți poți încerca și tu norocul. Mai ales dacă ești și student și trebuie să urmezi și cursurile universitare.

Consilier vânzări

Dacă ești acel de persoană eficientă, și mai ales perseverentă în atingerea obiectivelor tale, s-ar putea să fii potrivit/ă pentru un job de consilier vânzări. Experiența nu este neapărat necesară, dar important este să îți dai interesul. Și, trebuie să recunoști, există și destul de multe avantaje care rezultă din practicarea acestui job, nu doar cele strict legate de salariul lunar. Vorbim aici de asigurare medicală privată sau asigurare de viață, multe bonusuri, posibilitatea de a evolua frumos. Este acel gen de job care îți aduce multe satisfacții, dar și munca este pe măsură.

Curier sau livrator

Dacă ai măcar 17 ani împliniți, cunoști Bucureștiul ca în palmă, cum se spune, și ai propria bicicletă, o mașină personală sau măcar un scuter sau motocicletă, îți poți lua un astfel de job. Este unul destul de solicitant, implică și destul de mult risc – ținând cont de cum e traficul în Capitală și nu numai, dar reușești să faci rost de banii de care ai nevoie pentru a te întreține. În plus, nici nu este nevoie să ai experiență în așa ceva, ceea ce nu poate fi decât pe placul tău.

Model

Pare un job destinat mai mult reprezentantelor sexului frumos, dar să știi că nu sunt deloc puțini tinerii care reușesc în acest domeniu. De asemenea, chiar dacă pare un subiect tabu, să știi că nu este nimic ieșit în comun să te angajezi la un studio videochat Bucuresti, dar recomandarea noastră este să o faci la unul profesionist. Vei avea parte de un contract de muncă perfect legal, remunerații lunare consistente, șansa de a te dezvolta pe mai multe planuri și discreția pe care ți-o dorești. Evident, este un job pentru care nu ai nevoie de niciun fel de experiență, ceea ce trebuie să recunoști, contează enorm de mult.

Lucrător commercial

De regulă marile lanțuri de restaurante fast-food sunt cele care se află mai mereu în căutare de personal, iar experiența nu este neapărat necesară. Există multe părți bune ale unui astfel de serviciu, printre care programul, faptul că ai parte și de măriri de salariu cu cât stai mai mult în companie, prime cu ocazia sărbătorilor, ți se poate deconta transportul, dacă ești studenți poți primi chiar și o bursa de merit și multe altele. Într-adevăr, poate fi uneori chiar foarte solicitant, dar ținând cont că trebuie să începi de undeva și să fii pe cont propriu, poate fi exact acel job de care aveai atât de multă nevoie.

Asistent recepție

Nu este deloc complicat, pentru că tot ce trebuie să faci este să fii prietenos cu clienții, să le oferi rapid și corect informațiile de care au nevoie, să preiei apelurile telefonice, să faci unele programări sau să încasezi anumite sume de bani pentru unele servicii percepute de compania la care lucrezi. Punctul forte al unui astfel de job este că te poți dezvolta profesional, iar pachetul de beneficii oferit de multe dintre firme nu este unul chiar modest, deși poate până acum nu ai mai lucrat niciodată.

Lucrător comercial

Sau, mai bine zis, vânzător. Este job-ul clasic atunci când nu ai experiență. Din păcate, nici salariul nu este unul prea mare, dar mai sunt destui angajatori care mai adaugă și bonuri de masă, asigurare medicală sau decontarea transportului. Pentru început, până reușești să te descurci mai bine, este ok și așa.

Call Center Specialist

Un job perfect pentru început de drum, pentru că în acest fel reușești să îți îmbunătățești foarte mult abilitățile de comunicare, ceea ce poate conta enorm pentru un job în vânzări, de exemplu, în viitor. Vei învăța cum să fii un adevărat maestru al persuasiunii și al negocierii, cum să poți discuta cu fiecare om în parte și să știi cum să alcătuiești niște rapoarte corecte. Dacă mai știi și limba engleză sau o altă limbă de circulație internațională este un mare plus, iar pachetul de servicii pe care îl primești este unul destul de bun.

Contabil junior

Ești în ultimul an de facultate sau doar ce ai absolvit una cu profil economic? Este perfect pentru a aplica la un job de contabil junior, mai ales că deja știi multe despre principiile contabile și știi să lucrezi cu calculatorul, iar Excel nu reprezintă vârful Everest pentru tine. Ai toate șansele să te afirmi și să promovezi, mai ales dacă ești genul de individ capabil și care se descurcă bine cu cifrele.

Există mult mai multe job-uri pe care le poți face în București atunci când nu ai experiență. Noi doar ți-am oferit câteva sugestii de unde poți să îți începi căutarea. Sigur vei găsi ceva care ți se va potrivi perfect, iar de aici și până la independența financiară dorită nu mai este chiar atât de mult!

×