x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Ce salarii au directorii executivi ai companiilor listate la BVB

Ce salarii au directorii executivi ai companiilor listate la BVB

16 Sep 2022   •   11:01
Ce salarii au directorii executivi ai companiilor listate la BVB

Salariile directorilor executivi ai companiilor listate la BVB se situează între 1.200 de euro și 36.480 de euro pe lună, arată o analiză KPMG România.

Prin urmare, aceștia încasează între 14.480 de euro și 437.750 de euro pe an. 

Totodată, directorii financiari câștigă între 32.410 euro și 274.060 de euro pe an, respectiv între 2.700 și 22.840 de euro lunar, ceea ce înseamnă între 40 și 100% din salariul directorului executiv. 

Circa 50% dintre companiile de la BVB acordă o formă de compensație care nu depășește 30% dint totalul salariului anual. 
"Anul 2022 a marcat o premieră în istoria companiilor listate la Bursa de Valori Bucureşti: remuneraţiile primite de conducătorii companiilor listate au devenit publice, conform unei Legi ce transpunea o Directivă europeană intrată în vigoare în august 2021. Diverse obligaţii de raportare pe acest subiect erau în vigoare pentru anumite companii şi înainte de această modificare legislativă (cum ar fi cele din sectorul financiar), însă informaţiile erau prezentate într-o formă agregată, nu pentru fiecare beneficiar în parte. Analiza KPMG relevă pentru prima dată mixul de remunerare practicat de companii, tipurile de recompense variabile acordate, inclusiv tipurile de stimulente pe termen lung sau raportul comparativ al retribuţiilor directorilor", spune Mădălina Racoviţan, Partener Consultanţă Fiscală, Head of People Services, KPMG în România.

"Studiu privind sistemul actual de remunerare a directorilor executivi şi a membrilor Consiliilor de Administraţie din cadrul companiilor listate" a fost realizat de KPMB România. 





 

×
Subiecte în articol: bvb salarii directori executivi