x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Crește vârsta de pensionare a femeilor. Ce spune ministrul Muncii, Marius Budăi

Crește vârsta de pensionare a femeilor. Ce spune ministrul Muncii, Marius Budăi

de Redacția Jurnalul    |    08 Mar 2023   •   15:45
Crește vârsta de pensionare a femeilor. Ce spune ministrul Muncii, Marius Budăi

Vârsta de pensionare pentru femei va crește în următorii ani.

De la 1 ianuarie 2022, vârsta standard de pensionare pentru femei este de 61 de ani și 9 luni iar aceasta va ajunge la 63 de ani până în ianuarie 2030. Vârsta de pensionare a bărbaților este de 65 de ani. Însă prin PNRR, guvernul și-a asumat ca din anul 2035 și femeile să iasă la pensie tot la 65 de ani. 

”Eu am spus-o foarte clar și o să spun foarte clar, să înțeleagă și acum. Noi, sau cei care au scris acolo, pun carul înaintea boilor.

Pentru că noi trebuie să ne ocupăm de creșterea speranței de viață a cetățenilor români, și după aceea să vedem dacă mai discutăm și dacă mai este o cazul de o creștere a vârstei de pensionare. Noi trebuie să ne ocupăm de nivelul de trai crescând astfel speranța de viață și mai ales speranța de viață sănătoasă a cetățenilor români și după aceea mai vedem...”, a spus  Marius Budăi, ministrul Muncii, la Antena 3 CNN.  

Între timp, Franța este  paralizată de greve continue ale sindicatelor, angajații fiind nemulțumiți de creșterea vârstei de pensionare de la 62 la 64 de ani. 

×
Subiecte în articol: femei Marius Budăi varsta pensionare