x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Cum să începi o carieră în frizerie în Bucure​​​​​​​ști

Cum să începi o carieră în frizerie în Bucure​​​​​​​ști

01 Mar 2022   •   12:57
Cum să începi o carieră în frizerie în Bucure​​​​​​​ști

Multă lume ajunge, de-a lungul vieții, să își schimbe cariera, din diferite motive. În ultimii ani, multe persoane, inclusiv din București, s-au reorientat către industria frumuseții. Nu este vorba doar de femei, ci și de bărbați, care aleg să își înceapă o carieră în frizerie. Dacă și pe tine te-a tentat vreodată acest job, citește în continuare pentru a afla cum poți să devii barber.

Meseria de frizer în anul 2022

Meseria de frizer poate fi una extrem de satisfăcătoare pentru persoana potrivită. Este o meserie dinamică, în care interacționezi mereu cu persoane noi și în care îți poți pune în valoare latura creativă.

Mulți dintre clienții tăi vin la tine pentru a se relaxa și pentru a-i ajuta să își schimbe look-ul.

Dacă cele de mai sus te-au convins deja să faci o schimbare de carieră, iată care este primul pas: obținerea unui certificat de calificare.

Deoarece este o meserie considerată vocațională, trebuie mai întâi să urmezi un curs de frizerie în București, sau, de ce nu, în oricare altă localitate îți este mai convenabil. După finalizarea cursului vei susține un examen în urma căruia vei obține diploma acreditată ce îți va permite să profesezi în sfârșit.

Ce vei învăța în cadrul unui curs de frizerie

Cursul este susținut de către un specialist în domeniu, un trainer cu o experiență de cel puțin 5-10 ani. În cadrul cursului de frizerie vei avea parte de pregătire teoretică și practică. În partea teoretică, vei învăța, printre altele:

  • reguli de igienă la locul de muncă
  • cum să speli corect părul
  • tehnici de tăiere a părului
  • tehnici de aranjare a bărbii

În partea practică, vei exersa toate tehnicile învățate, bineînțeles, sub atenta supraveghere a trainer-ului.

Așa cum spuneam mai devreme, la finalul cursului, vei susține un examen. Comisia de examinare este formată din reprezentanți ai Ministerului Muncii, care îți vor evalua atât cunoștințele teoretice cât și pe cele practice. La final, vei obține o diplomă acreditată, care îți va permite să te angajezi în orice frizerie din București sau din oricare alt oraș din Uniunea Europeană.

 

Cum alegi corect un curs de frizerie

Cursurile de frizerie sunt organizate de către centrele de formare profesională. La ora actuală, există numeroase astfel de centre care organizează cursuri de frizerie în București astfel încât alegerea celui mai bun poate fi chiar dificilă. Iată câteva repere care să te ajute să faci alegerea corectă.

Primul factor de luat în considerare este prețul. Un curs de frizerie bun are un preț între 1.200 și 4.000 de lei, în funcție de cât de mult durează.

Al doilea factor este, bineînțeles, durata. Un curs de frizerie poate avea o durată de 1-3 luni. Durata este influențată și de frecvența cursurilor. Astfel, dacă ai deja un loc de muncă, poți opta pentru un curs de weekend sau after work, care are o durată mai lungă. Pe de altă parte, cursurile intensive, de până la 8 ore pe zi, au o durată mult mai scurtă.

Un alt factor de care să ții cont îl reprezintă modalitățile de plată. Caută un centru care îți permite să faci o plată în rate sau cu un card de cumpărături.

Totodată, alege un centru de formare profesională situat într-o zonă centrală. Astfel, îți va fi mult mai ușor să ajungi la orele de curs.

Nu în ultimul rând, alege un curs acreditat. Doar așa vei putea primi, la final, o diplomă care îți atestă cunoștințele.

 

Câte te costă schimbarea de carieră

Pe lângă prețul cursului, va mai trebui să faci o mică investiție înainte de a-ți începe cariera de frizer. Este vorba de ustensilele specifice meseriei, pe care va trebui să le cumperi din banii tăi.

Primul instrument în care va trebui să investești este o foarfecă. Un instrument bun costă între 300 și 700 lei însă există și produse mai scumpe de atât. Va mai trebui să îți cumperi și un set de piepteni, care costă între 200 și 500 lei.

Restul ustensilelor, precum uscătorul de păr sau mașina de tuns, de regulă, sunt puse la dispoziție de către salonul în care vei lucra. Cu timpul, dacă dorești, îți vei putea cumpăra singur alte produse, mai bune.

 

În concluzie, o carieră în frizerie îți poate aduce numeroase satisfacții profesionale și financiare. Este un domeniu în care vei evolua constant și vei interacționa cu persoane noi în fiecare zi. În plus, cu o diplomă acreditată obținută în București poți lucra oriunde în Europa.

×