x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Cum să intri în vizorul unui head-hunter

Cum să intri în vizorul unui head-hunter

de IncomeMagazine    |    04 Ian 2013   •   08:19
Cum să intri în vizorul unui head-hunter
Sursa foto: thinstock

Te-ai întrebat vreodată cum poţi atrage atenţia unui head-hunter pentru ca acesta să te recomande mai deperte clienţilor săi? Este mult mai productiv să legi relaţii cu câţiva recrutori - cheie decât să distribui CV-ul peste tot în speranţa că va sări iepurele de undeva. Cum pot ajunge head-hunterii la tine?

1. Prin socializare. Head-hunterii socializează foarte mult atât direct cât şi online. Ei participă la tot felul de convenţii şi evenimente din industrie şi "cutreieră" site-urile de socializare precum LikedIn şi Facebook. Aceştia caută în mod constant să cunoască oameni noi pentru că înţeleg că, pe termen lung, aceste relaţii le conferă accesul la cei mai buni oameni din orice domeniu. Iar astfel de oameni vor să aducă recrutorii în faţa clienţilor. Aşa că, dacă vrei să fii vânat, mergi la locul de vânătoare al head-hunterilor.

2. Prin recomandări. Este de mare folos pentru un recrutor când o persoană pe care o cunoaşte deja şi are încredere în ea te recomandă pentru un job. Înseamnă că acea persoană garantează pentru valoarea pe care o poţi aduce companiei. Unii recrutori au creat până şi un sistem de recompensare a persoanelor care le recomandă un candidat pe care să îl promoveze mai departe clienţilor.

Citeste AICI câteva sfaturi pentru vânătorii de job-uri

Citeste si
Cele mai căutate locuri de muncă în 2013
ANOFM: Unde sunt cele mai multe LOCURI DE MUNCA vacante
Unde putem munci in UE
4 alternative pentru cei care se plictisesc la muncă

×
Subiecte în articol: head-hunter locuri de munca