x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Cursuri de responsabilitate socială

Cursuri de responsabilitate socială

de Diana Scarlat    |    19 Aug 2011   •   21:00
Cursuri de responsabilitate socială

Noile practici in business implica si o foarte buna comunicare intre parteneri, precum si responsabilitate sociala. Pentru a intelege mai bine in ce consta implicarea proiectelor lor in societate, managerii pot participa la conferinte si workshopuri organizate cu acest scop.

Unul dintre proiectele europene care vizeaza educarea partenerilor in privinta bunelor practici in responsabilitatea sociala este implementat de Federatia Junior Chamber International (JCI) Romania, in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS), alaturi de Asociatia 'Institutul pentru Politici Sociale'. Prima serie de workshopuri adresate or­ganizatiilor interesate de promovarea dialogului social a fost intitulata 'Parteneriate sustenabile si bune practici in responsabilitatea sociala' si se desfasoara in luna august, in cadrul proiectului 'Actionam Responsabil! – Reteaua Sociala RSC'.

Demersul de promovare si sustinere a initiativelor pentru responsabilizarea organizatiilor din punct de vedere social, dar si de creare a unui cadru de relationare si schimb de know-how este sustinut prin workshopuri la care participa speakeri consacrati din domeniul responsabilitatii sociale, autori de carti, lectori, profesori universitari, responsabili RSC din corporatii. Proiectul 'Actionam responsabil! – Reteaua Sociala RSC' este destinat promovarii dialogului social si solutionarii provocarilor cu care diferite organizatii se confrunta in implementarea initiativelor de responsabilitate sociala.

Pana in prezent, echipa a creat deja o retea de peste 100 de membri din cele opt regiuni de dezvoltare, acestia comunicand in permanenta informatii, stiri si rapoarte de RSC prin intermediul portalului www.actionamresponsabil.ro. 'Scopul workshopurilor este acela de a asigura transferul de know-how si de a permite membrilor retelei si celorlalti participanti sa interactioneze, sa isi consolideze relatiile deja create si sa se antreneze in schimburi de opinii si de experienta in timp real, oferind de asemenea cadrul perfect pentru ca participantii sa dezbata provocarile cu care se confrunta in implementarea proiectelor sociale si sa creioneze initiative comune de RSC la nivel de industrie, ramura economica sau regiune de dezvoltare', explica organizatorii.

Seria de workshopuri pe tema 'Parteneriate sustenabile si bune practici in responsabilitatea sociala' se desfasoara pe litoral, in statiunea Mamaia, in perioada 11-28 august. Tinand cont de rezultatele cercetarii online efectuate in luna iunie 2011 in cadrul proiectului, la care au participat peste 250 de organizatii, workshopurile au abordat aspecte conceptuale legate de viziunile diferite asupra RSC, aspecte practice legate de pozitia si rolul diferitelor organizatii in promovarea responsabilitatii sociale, precum si legate de strategii de abordare a stakeholderilor, dezvoltare de parteneriate sustenabile si implementare de initiative de RSC. Cei interesati pot participa gratuit la aceste workshopuri, organizatorii asigurand, de asemenea, cazarea, masa si decontarea cheltuielilor de transport pentru fiecare participant.

×
Subiecte în articol: piata muncii