x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Anca Dragu, despre indemnizaţiile de creştere a copilului: În contextul rectificării, vom face redistribuirea fondurilor existente

Anca Dragu, despre indemnizaţiile de creştere a copilului: În contextul rectificării, vom face redistribuirea fondurilor existente

27 Apr 2016   •   17:24
Anca Dragu, despre indemnizaţiile de creştere a copilului: În contextul rectificării, vom face redistribuirea fondurilor existente

Guvernul va avea în vedere la rectificarea bugetară redistribuirea fondurilor necesare plăţii indemnizaţiilor pentru mame, a anunţat, miercuri, ministrul Finanţelor, Anca Dragu.


"În contextul rectificării, vom face redistribuirea fondurilor existente la acel moment, în funcţie de evoluţia economiei, în funcţie de cheltuieli şi de încasări (...). Noi avem estimat un deficit de 2,95% din PIB. Deci, trebuie să urmărim evoluţia veniturilor pentru următoarele luni şi desigur să avem în vedere această redistribuire de fonduri", a precizat Anca Dragu într-un briefing la Palatul Victoria, fiind întrebată dacă până la această dată Ministerul Finanţelor a reuşit să identifice bani pentru indemnizaţia de creştere a copilului sau caută în continuare surse de finanţare.

Legea privind indemnizaţia pentru mame a fost adoptată de Camera Deputaţilor la finalul lunii martie şi promulgată de preşedintele Klaus Iohannis la data de 18 aprilie.

Noua lege în materie elimină plafonul maxim al indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului. Astfel, persoanele care timp de doi ani au realizat minim 12 luni venituri supuse impozitului beneficiază de concediu pentru creşterea copilului doi ani sau trei ani în cazul copilului cu handicap.

În ziua promulgării legii, şeful statului a făcut apel la ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, şi la premierul Dacian Cioloş să găsească cele mai bune soluţii pentru a aplica cât se poate de repede noile prevederi.

"Vă rog să nu trataţi această chestiune într-un mod contabil. Este o lege proactivă, din zona politicilor demografice, care, cu siguranţă, este foarte importantă pentru România", a afirmat Iohannis.

×
Subiecte în articol: anca dragu