x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Facultatea care îţi bagă banii europeni în buzunar

Facultatea care îţi bagă banii europeni în buzunar

de Oana Matei    |    16 Iul 2015   •   17:56
Facultatea care îţi bagă banii europeni în buzunar
Sursa foto: VladTeodor/Getty Images/iStockphoto

România se mută la ţară, iar acest lucru se vede cel mai bine în cererea tot mai mare de specializări din cadrul Universităţii de Agronomie. Numărul absolvenţilor de bacalaureat care se înscriu la facultăţile cu profil agricol este tot mai mare.

Tinerii au simţit oportunităţile care există pe piaţa muncii. „Pentru a accesa fonduri comunitare e nevoie de o diplomă de specialitate. Horticultura, pe lângă faptul că e o ramură foarte frumoasă, e şi una practică. Horticultură înseamnă activitate în pomicultură, viticultură, vinificaţie, floricultură, dendrologie, amenajări peisagistice. Incă din timpul studenţiei poate fi aplicată. Fiecare poate să îşi facă o mică afacere a lui cu sere, solarii. Nu e nevoie de spaţii mari”, explică decanul Facutăţii de Horticultură, Dorel Hoza. In acest moment, România importă încă masiv flori, bulbi, fructe şi legume, astfel că nevoia de specialişti care să schimbe această realitate e mare.

Facultatea este printre cele mai dotate din ţară, din punct de vedere material. Sere moderne, realizate cu fonduri europene, laboratoare diverse, dar şi spaţii imense cu plantaţii de viţă-de-vie, pomi fructiferi, legume şi flori unde studenţii învaţă de la cei mai buni profesori să devină ingineri horticultori.

Facultatea scoate la concurs anul acesta 147 de locuri la zi, din care 70 cu taxă, şi 75 de locuri la ID. Admiterea se face prin concurs de dosare. In stabilirea mediei, după interviu, se ia în calcul media de la Bacalaureat (70%) şi nota sau media la alegere la una dintre probele de la Bacalaureat.




 

×